Ny målvakt i Målilla

Målilla Bandy har hittat en ny förstamålvakt. 23-årige Jakob Säleby från elitserielaget Vetlanda BK blir röd-vit i vinter. - Jag vill spela mycket matcher, och Målilla verkar vara en trevlig förening, säger Jakob Säleby om sitt klubbval.

Bandy2007-06-08 06:34

Jakob Säleby blir också Målilla Bandys första nyförvärv inför kommande säsong. Säleby är fostrad i Nässjö IF - men har spelat i VBK sedan 2001 och gjort ett 90-tal matcher i VBK-tröjan under åren, varav fem seriematcher under föregående säsong.
- Vi har lyckats värva en klasspelare, Jakob Säleby är en etablerad målvakt som håller mycket hög nivå, säger Målilla Bandys ordförande Michael Leijonhud i ett pressmeddelande.
Jakob Säleby blir nu Målillas förstamålvakt. Vad som händer med rutinerade Peder Zackrisson är i dagsläget lite oklart, men förmodligen lägger han åter målvaktshandskarna på hyllan efter ett kort inhopp i vintras.
Förutom elitserierutin har även Jakob Säleby representerat Sverige i olika landslagssammanhang. På meritlistan finns två U19- och fyra pojklandskamper.
Under sina år i VBK har han fått stå i skuggan av tre landslagsmålvakter i Joakim Larsson, Andreas Bergwall och Dennis Gustafsson.
- Han är redan en väldigt duktig målvakt och jag tror att han kommer att ta ytterligare steg framåt hos oss när han har större chanser till rejäl matchning, fortsätter Michael Leijonhud.
Jakob Säleby fick kontakt med Målilla för några veckor sedan.
- Jag var ute och pratade med andra klubbar, men det blev inget och när det inte blev någon fortsättning i Vetlanda, så var Målilla ett bra alternativ, säger Jakob Säleby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!