Ny position ett lyft för Niklas

Först forward. Sedan mittfältare. Men det är som back Niklas Larsson har utvecklats till en nyckelspelare i Målilla Bandy. I kvällens seriefinal mot Tjust är det just defensiven som är Målillas farligaste vapen. - Jag har inte så mycket att jämföra med, men det här är min roligaste säsong hittills, säger den 23-årige Vimmerbybon.

Bandy2013-01-23 09:32

Målilla Bandy har överraskat många under säsongen. Främst är det försvarsspelet som imponerat. Inför kvällens seriefinal har Thomas Nymans och Tommy Skoogs lag bara släppt in 30 mål på 12 matcher. Det är man överlägset bäst med i division ett södra. BK Derby och Åby/Tjureda har näst minst insläppta mål: 42 stycken.
Backlinjen med Victor Svensson som libero samt Niklas Larsson och Robin Petersson har fungerat klockrent.
- Vi fungerar bra ihop hela laget. Det börjar redan uppifrån, med forwards som jobbar hem. Vi blir täta som lag och alla jobbar hårt för att defensiven ska fungera.

Slutade med bandy
Niklas Larsson har en något annorlunda bakgrund som bandyspelare. Han spelade i Vetlanda som junior, men lade av för att satsa på speedway. Det blev ett par matcher i Elitserien med både VMS Elit och Dackarna, men inför 2010 valde han att lägga av.
- Några poäng blev det ju, men jag blev så nervös när jag fick läget. Jag hade inte optimala förutsättningar och det tog mycket tid att åka runt som nummer åtta. Jag hade potential åkmässigt, men i allt runt omkring låg jag efter. Och det är mycket sånt i speedway.
Att han istället tog upp bandyn igen var en tillfällighet.
- Jag hade fått ett par skridskor av min morbror och så träffade jag en kompis som skulle ned och träna. Han undrade om jag ville hänga med och det gjorde jag. Veckan efter skrev vi kontrakt.

Nära Davidsson
Vägen till pålitlig backklippa har också varit snårig. I ungdomsåren var Larsson forward, för att sedan flyttas ned till mittfältet. Den här säsongen tog han ytterligare ett kliv nedåt i planen.
- Nästa år är man väl målvakt... Jag var mittfältare förra året och var inte tänkt som back. Men sedan fick jag prova att vara högerback i en träningsmatch och det kändes direkt som att det var min position. Jag är ingen bollkonstnär, utan gillar att vara i vägen och smälla på.
Thomas Nyman säger så här om Larssons säsong:
- Han har gått från klarhet till klarhet och är oerhört viktig för Målilla Bandy. Med sin inställning är han en drömspelare för en tränare och han är lagom ful i sitt spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!