Ödesvecka för Tjust

Tjust Bandy står inför en ödesvecka med start i Otterbäcken i kväll och möter sedan Blåsut hemma på lördag. Gamlebylaget måste snabbt hitta självförtroendet - och målskyttet. - Två väldigt viktiga matcher, vi måste plocka poäng nu, säger forwarden Mathias Norell.

Tjust och Mathias Norell är i stort poängbehov inför kvällens match mot Otterbäcken.

Tjust och Mathias Norell är i stort poängbehov inför kvällens match mot Otterbäcken.

Foto:

Bandy2009-01-21 07:17


Säsongen har så här långt blivit långt ifrån vad Tjust och Mathias Norell hade tänkt sig. Fem poäng och en nedflyttningsplats i allsvenskan efter elva omgångar är facit för förra årets nykomling.
- Helt klart hade vi trott på ett bättre resultat. Jag hade hoppats på minst fem poäng till, säger Mathias Norell.
Vad beror det klena resultatet på?
- Vi har inte alls fått det att stämma och vi hittar inte rätt med spelet från mitten upp till forwards. Och där framme har det gått illa för mig och de andra. Sen har passningsspelet varit alldeles för dåligt, på träning ser det bra ut, men när det är match låser det sig. Då är det som att alla vill göra det där lilla extra på egen hand. Men det går inte att skylla på en spelare, alla har varit dåliga.
Tjust Bandys och Mathias Norells säsong går hand i hand. Förra säsongen överraskade 22-åringen stort och höll sig väl framme i målprotokollet.

För höga krav
I år har det blivit något helt annat och han har bara gjort sex mål på sina nio matcher.
- Det är absolut inte bra. Jag hade nog lite för stora krav på mig själv efter förra säsongen. Och det började bra med två mål mot Ale-Surte, sen är det inte mycket som har fungerat. Motståndarna går hårdare åt mig den här säsongen och det är jag kanske inte riktigt van vid, funderar Norell.
Ni har gjort totalt fyra mål på de fyra senaste matcherna. Kommentar?
- Ja, vad ska jag säga. Det är under all kritik, det har gått troll i det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!