Jobbigt poängtapp för Målilla – sen Motalakvittering

Studsa tillbaka? Jo, Målilla Bandy gjorde en betydligt bättre match hemma mot Motala B än senast mot Västanfors. Rödvitt var ytterst nära att vinna, men en sen kvittering innebar att det bara blev en pinne (3–3). "Klart det är lite surt med ett sånt sent baklängesmål", säger spelande tränaren Daniel Skoog.

Målilla Bandy var nära seger mot Motala B, men fick nöja sig med en pinne efter en sen Motalakvittering till 3-3.

Bandy2023-12-15 21:13

Målilla fortsätter att imponera i bandyettan. Nykomlingen har överraskat på de flesta så här långt. I fredagens hemmamöte mot elitklubben Motalas B-lag blev det poäng. Bara en visserligen, men det var ju så nära  mer...

– Tyvärr kunde vi inte hålla ut ända fram, men samtidigt tryckte Motala på hela andra halvlek, säger Daniel Skoog och beskriver det sena 3–3-målet:

– De flyttade fram många spelare och så kom bollen in framför vårt mål och vi lyckades inte få undan den. Efteråt kändes det nästan som en förlust, men med lite distans så ska vi ändå vara ganska nöjda. Visst, spelmässigt kan vi bättre, men det här var ändå ett steg framåt jämfört med senast.

Mot Motala fick Målilla en bra start då Leo Stolt redan efter fem minuter satte 1–0 på pass från Knut Gunnarsson. Gästerna kvitterade, men Alexander Nelson såg till att ge hemmalaget ledningen igen efter hörna. Detta efter pass från Daniel Skoog.

Några minuter innan halvtidsvilan kom 3–1 genom Martin Lindqvist.

Motala fick sedan en perfekt start på den andra halvleken, då laget reducerade. Närmare än så tycktes inte laget komma, men i de absolut sista skälvande minuterna kom kvitteringen till 3–3 genom Alex Höög.

Daniel Skoog hyllar framför allt Leo Stolt för insatsen mot Motala. Nu väntar ett lite uppehåll till annandagsmatchen mot Åby B.

• Kolla in tabellen på vår sajt

Tränarparet Ove Nilsson och Philip Svensk har fått se sitt Målilla Bandy få en fin start i division ett. Mot Motala B blev det oavgjort.