Philip är guld värd för Målilla

Vetlanda BK lockade. Men nä, det fick vara. - Visst var jag sugen, men jag lockades kvar av den satsning som görs här i Målilla, säger jättetalangen Philip Svensk inför helgens seriepremiär.

Ungdomlig entusiasm i Målilla Bandy. Världsmästarmålvakten Philip Svensk kommer att bli en nyckelspelare i år. Han har sällskap i laget av bland annat Daniel Skoog, t.v, John Svensson och Martin Johansson.

Ungdomlig entusiasm i Målilla Bandy. Världsmästarmålvakten Philip Svensk kommer att bli en nyckelspelare i år. Han har sällskap i laget av bland annat Daniel Skoog, t.v, John Svensson och Martin Johansson.

Foto:

Bandy2012-11-09 07:48


Philip Svensk är tvåfaldig världsmästare - och målvakt i Målilla Bandy. Ni förstår också att han är intressant för andra klubbar. Men 17-åringen är sin moderklubb trogen.
- Jag funderar inte så mycket på det där med U-landslaget. Att jag kanske skulle ha större chanser att få spela om jag spelade i en klubb högre upp. Jag vill vara kvar i Målilla. Jag trivs här, säger han ett par dagar innan seriepremiären borta mot Waggeryd.
På bilden ser ni en av anledningarna till varför Svensk är kvar: polarna. Ytterhalven Daniel Skoog samt mittfältarna John Svensson och Martin Johansson har alla fått mycket speltid under försäsongen.

Bra åldersstruktur
- Det är verkligen kul att Målilla gör den här satsningen på unga spelare. Vi är flera i min ålder och det gör det hela roligare. Jag tycker att vi har en bra mix i truppen, nästan perfekt åldersmässigt.
Hur var det här med Vetlanda BK?
- Jag var på gång dit, men samtidigt har de så många målvakter och man vet aldrig hur mycket speltid jag hade fått. Målilla kändes som ett bättre alternativ.

Dubbel världsmästare
För att bara vara 17 år är Philip Svensk mycket mogen för sin ålder. Ledare kring laget säger att Målillakillen har allt som målvakt. Att det inte finns några begränsningar hur bra han kan bli.
Vad tycker du att du är bäst på?
- När jag var yngre var det framför allt mina utkast, men nu är jag mer jämn överlag. Och det är klart att man utvecklas. När jag började träna med A-laget var jag bara tolv år - och då var jag liten och blyg.
Det är inte många som kan titulera sig världsmästare. Philip Svensk kan gör det - två gånger dessutom.
- Vi vann med U15-landslaget i Finland och i vintras vann vi med U17-landslaget. Fast då hette det NM, men det var som VM eftersom det var en öppen turnering och ryssarna var med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!