Skoog tillbaka – som spelande tränare: "Rolig utmaning"

Daniel Skoog är tillbaka i Målilla Bandy. Som spelare – och som tränare. "Det fanns inga direkta tveksamheter när jag fick frågan", säger Daniel om uppdraget. Sportgruppens Jonas Karlsson är nöjd: "Jättebra lösning för oss".

Tillbaka. Daniel Skoog blir ny spelande tränare i moderklubben Målilla GoIF.

Tillbaka. Daniel Skoog blir ny spelande tränare i moderklubben Målilla GoIF.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2022-09-05 12:15

 Då var det alltså dags, för det första uppdraget som huvudtränare.

Hur ser du på utmaningen?

– Klart att det ska bli kul och intressant. Det är något nytt för mig, trots att jag just nu är assisterande i fotbollen i Målilla. Det ska bli roligt att försöka ta hand om de yngre spelarna och sätta min prägel på det hela, säger Daniel Skoog, som förra säsongen spelade division ett-bandy i Oskarshamn. 

Vad blir viktigast?

– Att få till en träningskultur. Lyckas vi med det så är mycket vunnet. Och det här är allas ansvar, ledarnas och spelarnas. 

Precis som de senaste säsongerna är det hemvävt som gäller i Målilla Bandy.

Någon annan väg finns inte heller.

– Det är skillnad på hur det var för några år sedan. Då kunde vi få till oss bra spelare som inte riktigt platsade i klubbar som Nässjö och Vetlanda. Sen kom bandyhallarna och delvis förändrade förutsättningarna. Nu är det mycket svårare att få hit spelare utifrån. Istället väljer de att spela på en lägre nivå i klubbar som tränar i bandyhallar, säger Jonas Karlsson, en av dem i Målillas sportgrupp.

Många föreningar har det ganska tufft att få ihop det.

– Så är det. "Ostkustbandyn" med Målilla, Oskarshamn och Tjust har det svårare jämfört med klubbar som har tillgång till hallar. Jag tycker också att serien startar alldeles för tidigt (2 november), särskilt med dagens ofta milda vintrar. Serierna borde komprimeras och avgöras under kortare tid. Vi som inte har hallar har helt enkelt andra förutsättningar. Här borde förbundet tänka till, menar Jonas Karlsson.

Målilla GoIF kommer även i vinter att spela i division två. Truppen kommer som sagt att i huvudsak bestå av egenfostrade spelare.

– Vi känner oss trygga med att vi har 16–18 spelare som förhoppningsvis kommer att träna kontinuerligt. Vi försöker få till en bra träningskultur och det är delvis därför vi valde att ta in Hugo Hammer från Vimmerby som försäsongstränare med fysbiten. Vi tycker det är viktigt att man måste träna för att också spela.

Jonas Karlsson över valet av Daniel Skoog:

– Vi är jättenöjda. Vi får tillbaka honom i klubben och trots att han inte är gammal (27 år), så har Daniel varit med länge. Han har också bra status i gruppen.

Utöver Skoog är det klart att Jan Emanuelsson, Alexander Emanuelsson och Anders Kling fortsätter som ledare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!