Protest kan rädda Målilla Bandy

Målilla Bandy har lämnat in en protest till Svenska Bandyförbundet gällande Jönköpings BK och spelaren Mikael Färggren - som JBK inte registrerat enligt föreskrivna regler. Om protesten bifalls får Målilla de förlorade poängen i mötet med Jönköping och tilldöms segern med 3-0.

Bandy2008-01-16 07:17

Våren 2004 var Mikael Färggren med i det Målillalag som tog sig till allsvenskt kval. Den här gången kan han omedvetet hjälpa laget kvar i allsvenskan.
Registrerad för Målilla
Strax innan jul förra året återupptog Färggren spel i moderklubben Jönköping och har deltagit i lagets samtliga segermatcher - inklusive matchen mot Målilla i söndags där JBK

vann med 5-3.
Vid övergång efter 36 månader behöver inte spelaren skriva på en ny övergångshandling - men klubben måste registrera spelaren hos svenska bandyförbundet. Så är inte gjort i det här fallet - Mikael Färggren är fortfarande registrerad för Målilla.
- Jönköping har gjort en miss här, de har inte kontaktat oss och de har inte kontaktat förbundet för att försäkra sig om att spelaren i fråga inte är registrerad hos en annan förening.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!