"Putte" tar ny sats i Målilla

Efter många års jakt fick Målilla Bandy äntligen Patrik "Putte" Jonssons påskrift. - Ja, det passade bra nu, dom har frågat mig ett par gånger, säger 38-årige Patrik Jonsson, som har spelat för många lokala klubbar genom åren.

I helgen är det seriepremiär i division ett södra. Målilla Bandy möter Mölndal på hemmais - med nyförvärvet Patrik "Putte" Jonsson i laget.

I helgen är det seriepremiär i division ett södra. Målilla Bandy möter Mölndal på hemmais - med nyförvärvet Patrik "Putte" Jonsson i laget.

Foto:

Bandy2009-11-13 07:26


Patrik "Putte" Jonsson är en av regionens största bolltalanger. Som fotbollsspelare har han varit tongivande både i moderklubben Ankarsrum och Hultsfred FK.
I mitten av 1990-talet fångades han av lystna blickar från elitklubbar som Helsingborg, Norrköping, Kalmar, Öster och Åtvidaberg. Men det blev aldrig någon övergång.
- Helsingborg var lite för bra, men Norrköping kändes bättre, men oturligt nog så skadade jag mig på sista testmatchen. Men närmast var det med Åtvidaberg, säger Patrik Jonsson. Men det funkade inte socialt, med min frus jobb och vi hade småbarn då.

Tog Nässjö till eliten
Som bandyspelare har han varit en av de bästa lokala spelarna under snart 20 år. Från genombrottet i Ankarsrum, så har han fortsatt i Nässjö, AG90, Tjust IF, Bore BK och nu Målilla.
Mellan 1988 och 1991 var han med och tog upp Nässjö i högsta serien - men vände hem till Ankarsrum efter seriesegern i division ett.
- Jag gjorde lumpen i Eksjö, men när jag var färdig med det så ville jag hem till Ankarsrum, säger han.
Patrik Jonsson är en av de sista lokala idrottarna som kombinerat fotboll och bandy på hyfsat hög nivå.
- Jag har hållit på med båda sporterna sedan jag var sex år gammal. Att jag orkat så länge beror väl på att jag tycker det är så roligt att jaga den där jäkla bollen, säger "Putte" och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!