Rutinerad duo kör vidare i rödvitt

Det har varit klart en längre tid. Här får ni det på pränt också: Samuel Pettersson kör vidare som spelare i Målilla Bandy och Ove Nilsson tar även i år rollen som assisterande tränare.

Ove Nilsson.

Ove Nilsson.

Foto: Målilla Bandy

Bandy2016-10-21 10:02

"Samuel Pettersson, 35, bidrar med rutin och ett lugn i vårt defensiva spel. Det känns mycket roligt att han vill spela vidare i ytterligare minst en säsong i moderklubben. Det känns också kul att vi har med oss Ove Nilsson som assisterande tränare även den här säsongen. Ove bidrar med såväl kunskap som glädje och är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna" skriver klubben i ett pressmeddelande.

Målilla Bandy stärker även truppen med ytterhalven Erik Quiros, som fyller 19 år senare i år, samt 18-årige Vetlandakillen Jakob Jonsson, en av spelarna som är aktuell för det svenska P19-landslaget. 

- Jag tror att Målilla kommer att vara med i toppen av division ett, säger Erik Quiros.

Erik Quiros har funnits med och tränat med truppen en del de senaste månaderna. Nu är det klart att han under säsongen inte bara kommer att spela med Vetlanda BK J20. Via ett utvecklingsavtal kommer Quiros också att spela med Målilla Bandy i division ett.

Jakob Jonsson ska under den kommande säsongen dubblera och spela i både Vetlanda J20 och Målilla Bandy.

Precis som i Erik Quiros fall handlar det om ett utvecklingsavtal, där Jakob Jonsson kan dubblera med spel i båda klubbarna.

- Både Jakob och Erik vill vara med och ha mycket boll och de passar in både i vårt spelsystem och lagsammanhållning, säger tränaren Johnny Quiros.

Spelartrupp och ledarstab just nu:

Målvakter: Johan Hedbris och Jonas Persson (ny från IFK Vänersborg).

Utespelare: Victor Svensson, Erik Karlsson, Daniel Skoog, John Svensson, Alexander Nelson, Marcus Skoog, Eric Ottosson (uppflyttad), Linus Ahlstedt (uppflyttad), Eric Sundberg, Eric Karlström, Martin Johansson, Fredrik Johansson, Christoffer Karlsson, Oskar Nilsson, Tobias Petersson (ny från Jönköping Bandy),  Filip Haag (comeback) och Samuel Pettersson.

Spelare på utvecklingsavtal: Jakob Jonsson, Erik Quiros, Alfred Karlsson och Albert Ärleskog.

Huvudtränare: Johnny Quiros.

Assisterande tränare: Ove Nilsson.

Ledare: Jörgen Nilsson, Leif Malmborg, Tomas Karlsson och Marcus Kilvéus Håkansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!