Rysk afton när Tjust vann

Ryssmål i massor. Det fick publiken på Arena Oskarshamn se i fredags kväll. En match där formstarka Tjust var bäst och vann med 9-3. - Vi gör en bra match, där vi rycker ifrån i slutet av den första halvleken där vi spelar fantastiskt, säger Thomas Fransson.

Maxim Pyanov gjorde fyra mål när Tjust vann mot Stjärnan.

Bandy2017-01-28 09:10

Tobias Lisell satte tonen när han i den fjärde minuten fixade 0-1 till Tjust. Sedan var det dags för den första ryssimporten att träda in i handlingen och visa målkänsla. Maxim Pyanov satte 0-2 innan Stjärnans Ivan Ushakov med två blixtsnabba mål i mitten av gav nytt liv till derbyt.

Repliken kom omedelbart. Från minut 25 till 32 gick gästerna från Gamleby från 2-2 till 2-5 efter ett nytt mål av Maxim Pyanov och varsitt av landsmännen Alexander Sannikov och Stanislav Klyushanov.
- Vi spelade ut dem sista kvarten. De fick knappt röra bollen, trots att vi hade en spelare utvisad då, säger Tjust-tränaren närmast lyriskt.
Innan halvtidsvilan gjorde Pyanov ytterligare ett mål fram till 2-6.

Och nog kändes det avgjort redan där och då.
Stjärnan fick nytt hopp när Ivan Ushakov gjorde sitt tredje mål och reducerade till 3-6.
- Vi tappade initiativet efter paus. Vi försökte spela lite för svårt med för många enmansshower. Efter deras tredje mål ryckte vi upp oss igen och vi kunde vunnit med ännu större siffror.

Det definitiva avgörandet kom med kvarten kvar, då Mathias Norell stänkte dit en straff och Stanislav Klyushanov ordnade 3-8 på Kristian Weineholms framspelning. I slutminuterna fastställde målspottaren Maxim Pyanov slutresultatet till 3-9 och en solklar Tjust-seger var bärgad.
- Det känns jättebra. Det var inte många som trodde att det skulle gå så här bra efter försäsongen.

Fransson hyllade särskilt fyramålsskytten Maxim Pyanov, målvakten Emil Paulin Ström och även Stefan Erixon och Denis In-Fa-Lin.