Sandviken vände mot serieledande Villa

Villa-Lidköping missade chansen att ta ett stort kliv mot seriesegern i bandyns elitserie. Ledning 2–1 i paus blev förlust 3–5 i bortamötet med Sandviken.

Sandviken vann mot Villa-Lidköping. Arkivbild.

Bandy2021-02-10 20:35

Det var Sandvikens fasta situationer som såg till att matchen vände i Göransson arena. På två nästan identiska hörnvarianter dunkade Victor Berling stenhårt in både 2–2 och 3–2 bakom Villamålvakten Jesper Thimfors.

Dennis Henriksen spädde på till 4–2 i 84:e minuten och Christoffer Edlund reducerade några minuter senare, innan sista målet för kvällen kom.

På en hörna, förstås.

5–3 innebar Daniel Berlins andra mål och att Sandviken för fjärde gången utnyttjade lagets alla hörnor.

– 15–3 i hörnor säger mycket om matchen. Vi är nöjda, det är roligt för grabbarna, säger Sandvikens tränare Joakim Forslund till Sportbladet Play.

Villa behåller serieledningen med fyra matcher kvar, men jagas av Edsbyn, AIK och Sandviken.

AIK hade vid seger satt rejäl press på Villa, men fick nöja sig med 5–5 hemma mot Vänersborg. AIK tappade 3–1 till 3–5, men kom tillbaka sista kvarten. Johan Esplund satte kvitteringen i 85:e minuten och "Gnaget" jagade sedan förgäves ett segermål.