Segersviten bruten för Målilla: "Tvåa på varje boll"

Målilla Bandys segersvit på fem raka är bruten efter förlust i derbyt mot Tjust som vann med 8–6 (4–4) på Venhagsvallen. "Det är en riktigt sur förlust", säger ledaren Ove Nilsson.

Målilla Bandy spelade under fredagen ett hett derby mot Tjust.

Bandy2024-01-26 22:34

Ni vet hur det har varit. Målilla Bandy har gått som tåget i ettan. Skulle framgångsvågen fortsätta även i derbyt mot Tjust? Nä.

Derbymatcherna mellan Målilla mot Tjust är alltid sevärda och spännande, inget undantag den här gången. Under fredagskvällens derby så var till slut gästerna Tjust det starkaste laget. Trots att hemmalaget fick en kanonstart på matchen och hade 2–0 redan efter fem minuter spelade efter mål av Oskar Nilsson och Martin Lindqvist.

– Det är sur en förlust, men gör man inte mål på sina chanser så blir det så här, säger Målillas Ove Nilsson och suckar.

Målilla gick också fram till 3–1 genom Martin Lindqvist och hade också 4–2. Sen vände matchen...

– Det var bedrövligt bakåt, vi var två på varenda boll i försvarsspelet, säger Ove Nilsson.

Tjust svarade med att göra två raka mål genom Albin Juthe och 4-4 var ställningen i halvtid.

Trots en bra start på andra halvlek när Olle Öberg satte 5-4 så var det inte Målillas kväll, Tjust vände på matchen och gick ifrån fram till 5-7 och det återhämtade sig aldrig Målilla ifrån, trots en sen reducering.

– Vi har ett bra läge fram till 7-7 men sedan ställer de om och avgör matchen, avslutar Ove Nilsson.

Målillas målskyttar: Martin Lindqvist 2, Oskar Nilsson, Daniel Skog, Alexander Nelson, Olle Öberg