Skirö för tuffa för Målilla - förlust med 4-9

Skirö AIK vann mot Målilla Bandy
Skirö AIK vann mot Målilla Bandy

Bortalaget Målilla fick se sig besegrat av Skirö i söndagens match i division 1 östra herr i bandy. 9-4 (5-1) slutade matchen.

Bandy 11 februari 2024 19:04

- Vi bjuder dem på för enkla mål i första halvlek, det har man absolut inte råd med när man möter ett så pass bra lag. I andra försöker vi ändra lite kommer upp till underläge 6-4, sedan får de in 7an då är det ridå ner. Nu gäller det att göra en bra avslutning i de 2 sista matcherna, kommenterade Målillas tränare Ove Nilsson.

Skirö hade övertaget i första halvleken. Laget inledde målskyttet i 16:e minuten genom Henrik Blom, och gick upp till 2-0 innan Målilla svarade.

Innan halvleken var över hade Skirö ryckt åt sig ledningen med 5-1. Tidigt i andra halvleken och gav visst liv till matchen igen av matchen kunde Isac Mirlund göra 5-2 för Målilla.

Efter 60 minuters spel ökade Skirö på till 6-2 genom Tobias Lisell.

Målilla reducerade dock på nytt till både 6-3 och 6-4 genom Martin Lindqvist och Isac Mirlund i 80:e minuten av matchen.

Skirö stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 6-4 till 9-4 på bara fem minuter. Skirö tog därmed en klar seger.

Skirös Andreas Bergdal hade fyra assists.

För tabellens utseende betyder det här att Skirö ligger på tredje plats medan Målilla har fjärdeplatsen.

I nästa match möter Målilla Jönköping borta på söndag 18 februari 13.15.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa