Skön seger för Målilla

Målilla Bandy glänste inte i mötet med Borgia. Men det räckte ändå för att ta två poäng efter seger med 5-4 (3-3). - Det viktiga var poängen, sa tränaren Jesper Lüning.

Bandy2010-12-29 23:07

Målilla Bandy kom inte upp i samma klass som i mötet med Stjärnan på annandagen. Som tur var så var inte motståndet heller av samma kaliber igår kväll. Borgia - som tillhör bottenlagen - bjöd dock ändå starkt motstånd.
- Vi var för bekväma idag, framförallt i första halvlek. Jag var nöjd att vi hade 3-3 i paus, sa Målillatränaren Jesper Lüning.
Ja, första halvlek var en blek historia. Spelet var tempofattigt, och båda lagens spelare var duktiga på att transportera boll - som oftast resulterade i att motståndaren tog hand om "det röda nystanet".

Larssons premiärmål
I Målilla fick vi se en premiärskytt i seniorsammanhang. Förre speedwayföraren Niklas Larsson gjorde 3-2 till Målilla i den 25:e minuten när han tog hand om sin egen retur.
- Det var ett viljemål, sa Niklas Larsson, som den här säsongen gjort comeback på bandybanan efter avslutad speedwaykarriär.
- Det är riktigt kul med bandy och idag tycker jag väl ändå att vi gör det vi ska till slut. Det var viktiga poäng, fortsatte Niklas Larsson.
Larsson mål räckte dock inte för att Målilla skulle behålla ledningen in i paus. Borgias Christian Johansson kvitterade till 3-3 bara tre minuter efter hemmalagets ledningsmål.
I andra halvlek blev hemmaspelet något mer kontrollerat - och defensivt.
- Vi pratade om att vi måste stå upp med mer folk i mitten av banan, så att de inte skulle komma igenom där, säger Jesper Lüning.
Och inom loppet av sex minuter tog hemmalaget en till synes trygg ledning. Först ett fint straffmål av Victor Svensson, och sedan ett ännu snyggare mål av Mikhail Mokhov som gjorde 5-3 i friläge. Här stod Nils Arin för ett fint förarbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!