Skrällseger av Tjust

På försäsongen; storförlust med 2-9 mot seriefavoriten Skirö. I division ett på söndagen; seger med 5-4 (2-3). – Vi gör en väldigt gedigen laginsats och följer vår matchplan till 110 procent, säger matchvinnaren Mathias Norell efter skrällsegern.

Maxim Pyanov gjorde tre mål när hans Tjust Bandy skrällde och vann med 5-4 mot seriefavoriten Skirö på söndagen. Inför annandagsderbyt mot Målilla ligger nu Tjust trea. Foto: Mikael Kindman

Maxim Pyanov gjorde tre mål när hans Tjust Bandy skrällde och vann med 5-4 mot seriefavoriten Skirö på söndagen. Inför annandagsderbyt mot Målilla ligger nu Tjust trea. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Bandy2016-12-19 08:00

Försäsongen var inget vidare för Tjust Bandy. Förlusterna var både många och stora. Och seriespelet började även det illa, med två raka förluster.

Men sedan hände något. Nu har Tjust tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste matcherna och har klättrat upp till tredje plats i tabellen.

– Vi har många individuellt skickliga spelare i laget, det visste vi sedan tidigare, men nu har vi även hittat ett bra lagspel där vi kämpar och sliter för varandra – och där vi har variation i taktiken, säger Norell.

Jämnt och välspelat

Det var en mycket jämn och välspelad, stundtals grinig, match som de 60 åskådarna fick se på Tjustvallen i Gamleby.

Tjusts matchplan var att ha ett tillbakadraget lågt försvarsspel och inte tillåta Skirö flippa in bollarna bakom backlinjen.

– Det är de mycket skickliga på, det såg vi i 2-9-förlusten på försäsongen – så vi hade lärt vår läxa, säger Norell med ett brett leende.

Lagen följdes åt i målprotokollet. Skirö tog ledningen med 0-1, men två mål av Maxim Pyanov, ett långskott och ett friläge, vände till 2-1 – innan Skirö vände tillbaka till 2-3 i halvtid.

Simon Oscarsson gjorde 3-3 mitt i andra halvlek och Maxim Pyanov gjorde 4-3 med sitt tredje mål för dagen, båda målen kom till efter hörna.

Norell matchhjälte

Skirö kvitterade förvisso till 4-4, men Mathias Norell klev fram och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål, även det efter hörna, i den 77:e minuten.

– Härligt att se den gå in. Vi var satta under rejäl press i slutminuterna, men vi gör en härlig krigarinsats och håller undan, jublar Mathias Norell.

Efter sju omgångar ligger Tjust Bandy på tredje plats i division ett. På Annandag Jul väntar ett intressant länsderby borta mot Målilla.

Mål och assister i Tjust Bandy: Maxim Pyanov 3+0, David Walfredsson 0+2, Oskar Hugosson 0+2, Mathias Norell 1+0, Simon Oscarsson 1+0 och Alexander Sannikov 0+1.

De bästa insatserna kom från Maxim Pyanov, Mathias Norell, Stanislav Klyushanov och Oskar Hugosson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!