Snacka om smakstart för Målilla – vann premiären

På onsdagskvällen var det dags för premiär i division 1 östra. Det blev en spännande match och vilken premiär det blev för Målilla. Nykomlingen vann i derbyt borta mot Tjust (3–2). "Jätteskönt", säger tränaren Daniel Skoog.

Målilla Bandy fick en perfekt start i seriespelet då Tjust besegrades.

Målilla Bandy fick en perfekt start i seriespelet då Tjust besegrades.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2023-11-15 22:51

Ett formstarkt Tjust som gått obesegrat under försäsongen tog emot nykomlingen Målilla i ett rivalmöte. Matchen skulle egentligen ha spelats den gångna helgen, men då var isen inte spelbar.

Ett nytt försök gjordes under onsdagen och då var det Tjust som fick inleda bäst. Hemmalaget tog ledningen i den 26:e minuten. Målilla svarade strax innan halvtidspausen med att göra två mål genom spelande tränaren Daniel Skoog.

Tjust fick en chans att kvittera då man i början av andra halvlek tilldelades en straff. Det blev inget mål den gången, men en kvittering skulle komma några minuter senare.

I den 82:a minuten kom Målillas segermål av Alexander Nelson.

– Vi hade tänkt innan att det skulle bli väldigt jämnt och det blev det ju. Det visar resultatet. Vi började bra, sen tog de över. Då bjöd vi in Tjust lite. I slutet av första halvlek spelade vi bättre igen, men vi kände att vi inte riktigt var nöjda, säger Målillas tränare Daniel Skoog.

Vad betyder den här segern för er?

– Det är jätteskönt att få en bra start på säsongen, det kommer vi ha mycket nytta av. Det visar att vi kan.

I Tjust var det såklart inte så muntert:

– Det var inte vår bästa match. I första halvlek tycker jag att vi var alldeles för passiva. Vi satte inte fart i skridskoåkningen, vi litade på att någon annan skulle göra det. Vi hade några lägen, men deras målvakt storspelade. Vi var inte riktigt där, konstaterar Tjusts tränare Ronnie Polgar Gegerfeldt.

Matchfakta

Mål Tjust: Emil Andersson, Simon Oskarsson

Mål och assist Målilla: Daniel Skog 2+0, Alexander Nelson 1+0, Eric Sundberg 0+1, Oskar Nilsson 0+1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!