Spelarna pröjsar bussen

För spelarna och supportrarna i Målilla är derbyna mot Stjärnan höjdpunkten på året. Kvällens bussresa har finansierats av spelartruppen och Happy Clappers. – Det bevisar vilken god sammanhållning det är mellan spelarna och supportrarna. Unikt är det, säger tränaren Johnny Quiros.

Målilla åker till Oskarshamn för derbymatch mot Stjärnan och då har spelarna finansierat supportrarnas bussresa tillsammans med Happy Clappers.

Målilla åker till Oskarshamn för derbymatch mot Stjärnan och då har spelarna finansierat supportrarnas bussresa tillsammans med Happy Clappers.

Foto: Mikael Kindman

Bandy2016-12-16 13:30

Spelarna i Målilla vet vad publikstödet betyder i samband med derbymatcherna mot Stjärnan.

De har tagit flera fina skalper tack vare den extatiska publiken och det lär säkert hända igen – kanske redan i kväll.  

För att ha så många supportrar som möjligt på plats går spelarna själva in och pröjsar bussen tillsammans med supporterföreningen Happy Clappers.

– Det är verkligen superhäftigt. Ett riktigt roligt initiativ där Victor Svensson (kapten i Målilla) har varit drivande i det hela och det bevisar vilken god sammanhållning det är mellan laget och supportrarna. Det är unikt i bandysammanhang att man har den här supporterskaran och det stödet, säger Johnny Quiros.

Just nu har 34 supportrar anmält sig till bandyfesten och Quiros ser fram emot sitt första derby som Målillatränare. 

– Det blir en häftig match med bra inramning. Man kan ju titta på Tellus som spelar i elitserien och har runt 200 personer på Zinken. Det ekar tomt och då kan man åka till Oskarshamn och se en sån match. Det är lite unikt, säger Johnny Quiros.

Målillasonen Daniel Skoog fyller i:

– Det är kul när Målillafolket bryr sig och följer med och stöttar. Det höjer oss spelare, det blir som en tolfte spelare, säger Daniel Skoog. 

Karlsson tillbaka i spel

Både Stjärnan och Målilla ligger på samma poäng (fyra till antalet) och det är en väldigt viktig match. 

– Jag tycker att vi som lag är starkare och jämnare än vad Stjärnan är. De har några vassa spelare av bra kaliber, de gäller att vi är på tårna och har en bra defensiv, säger Quiros. 

Det finns frågetecken kring några spelares medverkan och glädjande är att forwarden Erik Karlsson är disponibel för spel. Han är kvitt sina knäproblem och rebahträningen har fungerat bra. 

– Han har tränat fullt de två senaste veckorna, rehaben har ju gått över förväntan, säger Quiros. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!