Stark blir ännu starkare

I bandyettans seriepremiär föll Målilla borta mot storfavoriten Åby/Tjureda med 6-1. I kväll möts de märkligt nog igen och i Åby gör ett riktigt klassförvärv debut – De är rättmätig seriefavorit, säger Målillas tränare Johnny Quiros.

MONSTERVÄRVNING. Förra säsongen spelade han elitseriebandy med Hammarby. I kväll gör Ulf Einarsson debut för Åby/Tjureda mot Målilla. Foto: TT

MONSTERVÄRVNING. Förra säsongen spelade han elitseriebandy med Hammarby. I kväll gör Ulf Einarsson debut för Åby/Tjureda mot Målilla. Foto: TT

Foto:

Bandy2016-12-09 13:00

Det är systemet med derbygrupper i bandyns division 1 som gör att Målilla redan i den fjärde omgången ställs ännu en gång mot Åby/Tjureda på bortais. De tre lagen i derbygruppen (Skirö är det tredje) spelar trippelmöten mot varandra under säsongen, medan man möter övriga lag i serien en gång hemma och en gång borta.

– Man kan ju ha åsikter om rättvisan i detta, men nu är det som det är. Jag har inte lagt något jättekrut på det, utan det är bara att gilla läget, säger Målillas tränare Johnny Quiros.

Värvar landslagsman

I den första omgångens blev det alltså förlust med 6-1. Och uppgiften för Målilla ser inte direkt enklare ut i kväll.

I Åby/Tjureda gör nämligen förre landslagsmannen Ulf Einarsson premiär. Så sent som i våras spelade han för Hammarby i Elitserien och är självklart ett jättetillskott.

Ulf är den mellersta av tre bröder Einarsson och återförenas nu med den äldre brodern Björn i Åby/Tjureda – om än bara för några matcher samt ett eventuellt allsvenskt kval.

– En riktig klasspelare. Åby/Tjureda har ju flera individuellt väldigt duktiga spelare i laget, men har även fått ihop laget – framför allt defensivt, säger Johnny Quiros.

Och det sistnämnda har han sannerligen rätt i. I sina tre spelade matcher har man totalt bara släppt in fyra mål.

– De är täta och tunga och sett till papperet rättmätig seriefavorit.

Sjukdomar stör

Sedan premiärförlusten har Målilla tagit två raka segrar – 5-0 mot Malmbäck och 7-2 mot Bore.

– Jag tycker att vi har gått åt rätt håll, sedan påverkar så klart motståndet.

Vad är det främst du är nöjd med?

– Vi har spelat på mycket folk och ökat delaktigheten. Sedan tycker jag att vi har satt defensiven i de två senaste matcherna.

I Målilla har en del sjukdomar stört under veckan och fortfarande är det osäkert på en del håll men Johnny Quiros tror att samtliga ska vara fit for fight i kväll.

Om Målilla har ambitionerna att vara med och slåss om seriesegern (den enda placering som innebär kvalspel uppåt) är det bara seger som gäller mot Åby/Tjureda.

– Vi kanske inte är mogna att ta steget redan i år, men det här är ett ungt lag med stora utvecklingsmöjligheter, säger Johnny Quiros avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!