Stark insats av Målilla i derbyt

Länge var det högst oklart om det skulle bli någon match mellan Målilla och Tjust. Detta med anledning av Tjust-målvakten Daniel Wärns bortgång tidigare i veckan. Lagen kom överens om att spela och det blev hemmalaget Målilla som vann derbyt med 9-4.

MÅLGLÄDJE. Målilla imponerade och ledde med 4-0 mot Tjust i halvtid.

Bandy2018-02-02 20:37

Det var riktigt bandyväder publiken bjöds på. Lagom kallt med ett par minusgrader och med snö som inramning runt Venhagsvallen.

Med tanke på lagens form och förra mötet, var gästande Tjust favorit.

Men Målilla ville annat. När vi summerade första halvlek var hemmalaget i ledning med hela 4-0. Rödvitt imponerade med en närmast hundraprocentig effektivitet och ett robust och stabilt spel.

Målillamålen gjordes av Oskar Nilsson (1-0 och 4-0), Erik Karlström (2-0) och Lucas Eberhardzon (3-0).

Tjust kom inte alls upp i den nivå som laget normalt sett besitter, vilket inte var så konstigt med tanke på det tragiska som hänt.

Men visst, Tjust saknade sannerligen inte chanser i den första halvleken. Vid ställningen 0-0 missade de en straff, eller rättare sagt, Målillamålvakten Niels August Corneliusson gjorde en utmärkt räddning. Corneliusson var "Man of the match" första 45 och gjorde flera prakträddningar.

I inledningen av den andra halvleken fick Tjust sin andra straff för kvällen. Den här gången hittade Maxim Pyanov rätt. Erik Karlsson höll sig sedan påpassligt och framme och satte 5-1, som blev 5-2 strax efteråt av Målillafostrade Alexander Nelsson.

Tobias Pettersson ordnade 6-2 på ett något märkligt sätt. Från liten vinkel gick bollen på något sätt in i mål. Bara några minuter senare kom 6-3 genom Maxim Pyanov. Var Tjust på väg in i matchen?

Nej. Lucas Eberhardzon och Tobias Pettersson satte 7-3 och 8-3 och stängde definitivt det här derbyt. Till slut blev det 9-4.

Målilla-Tjust: 9-4 (4-0)
Första halvlek: 1-0 (18) Oskar Nilsson, 2-0 (24) Erik Karlström (Erik Quiros), 3-0 (33) Lucas Eberhardzon (Tobias Pettersson), 4-0 (45) Oskar Nilsson (Hampus Göranson).
Andra halvlek: 4-1 (53) Maxim Pyanov (straff), 5-1 (57) Erik Karlsson (Erik Karlström), 5-2 (59) Alexander Nelson (Simon Oscarsson), 6-2 (66) Tobias Pettersson, 6-3 (72) Maxim Pyanov, 7-3 (78) Lucas Eberhardzon (Felix Andersson), 8-3 (81) Tobias Pettersson (Fredrik Johansson), 8-4 (89) Stanislav Klyushanov (Maxim Pyanov), 9-4 (92) Tobias Pettersson (Oskar Nilsson).