Stark start på Målillalagets bortaturné

Målilla Bandy fick bästa starten på sin bortaturné i Värmland. Seger med 5–3 mot Slottsbron blev det efter en stark vändning. "Vi hamnade tidigt i 2-0-underläge, men vi spelade bra och skapade chanser så jag var aldrig orolig", sa spelande tränaren Daniel Skog.

Daniel Skogs Målilla vände och vann borta mot Slottsbron.

Daniel Skogs Målilla vände och vann borta mot Slottsbron.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2024-01-13 15:41

I en jämn första halvlek var det alltså hemmalaget som tog initiativet. De gjorde 1–0 efter två minuter och ökade på sin ledning efter dryga halvtimmes spel. 

– Vi har en underlig förmåga att hamna i underläge tidigt. Men det kändes inte så farligt. Vi skapade chanser, men fick inte till det i de avgörande lägena, sa Daniel Skog.

Han fick ändå se laget gå ikapp till 2–2 före halvtid.

– Det var väldigt skönt. Vi var starkare och med lite mer noggrannhet i andra så kändes det som vi skulle reda ut det. Slottsbron lyfte mest långt och fick utdelning på det i början, men annars var de inte så farliga framåt.

I andra gick också Målilla ifrån till 5–2. Hemmalaget reducerade till 5–3 kvarten kvar, men var aldrig nära att hota på allvar.

– Vi plockade fram en extra växel i andra och avgjorde säkert. Jag ser segern som en laginsats där alla klev fram och gjorde jobbet.

Målskyttar var Oskar Nilsson 2, Daniel Skog 1, Erik Karlsson och Ludvig Ivarsson.

Ny match väntar redan på söndagen för Målilla som då ställs mot Mosserud.

Hur hanterar ni att spela match två dagar i rad?

– Det är väldigt individuellt hur man hanterar det tror jag. Men det borde inte vara några större problem. Vi ska ta en bastu och återhämta oss på hotellet ikväll. Sedan blir det en gemensam middag med laget också. Det borde inte vara några problem att ladda om, säger Skog vars lag har chansen att ta över serieledningen om de tar poäng i söndagens match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!