Starkt genrep av Tjust Bandy

Trots en mardrömsstart med 0–2 efter fem minuter så vände Tjust Bandy till seger med 6–4 (4–2) i genrepet borta mot Derby. Ett resultat som lär stärka laget rejält.

Tre mål av Stanislav Klyushanov i genrepet.

Bandy2016-11-09 14:00

– En bra värdemätare inför seriepremiären på fredag. Derby kvalade till Allsvenskan förra säsongen och lär vara ett topplag i sin division ett-serie, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson.

Efter den tunga starten så spelade Tjust riktigt bra och vände 0–2 till 4–2 i paus.

– Sista 25 minuterna av första halvlek såg riktigt bra ut, vi litade på det vi hade sagt vi skulle göra – och det flöt på bra.

Linköpingslaget Derby reducerade till 4–3 i början av andra halvlek, men Tjust fortsatte att spela riktigt bra och gick via två mål av Stanislav Klyushanov fram till 6–3. Derby fastställde slutresultatet till 6–4 på straff i slutminuten.

Premiär på fredag

Tjust–tränaren gav samtliga spelare beröm för genrepet, allra bäst var Kristian Weineholm och David Walfredsson.

På fredag har Tjust bandy seriepremiär hemma mot Åby/Tjureda.

Mål och ass i Tjust: Stanislav Klyushanov 3+0, Kristian Weineholm 1+1, Denis In-Fa-Lin 0+2, Alexander Sannikov 1+0, Tobias Lisell 1+0, Lukas Aronsson 0+1 och Maxim Pyanov 0+1.