Starkt rysshot mot Målilla Bandy

Ryssland är i fokus i idrottsvärlden under OS. Även i den lokala idrotten är det en hel del ryskt - inte minst i bandy. När Målilla ikväll möter IF Stjärnan på Arena Oskarshamn har hemmalaget fyra ryska spelare. - Vi måste se upp med dem, säger Målillas Tobias Petersson.

Matchvinnare. Tobias Petersson avgjorde förra årets möte borta mot Stjärnan. Något han gärna gör om när lagen möts i kväll.

Matchvinnare. Tobias Petersson avgjorde förra årets möte borta mot Stjärnan. Något han gärna gör om när lagen möts i kväll.

Foto:

Bandy2014-02-07 07:19


Serietoppen i division ett södra är osannolikt tuff. Det skiljer en poäng mellan de sex första lagen. I topp hittar vi Målilla med 18 poäng. Trea i tabellen ligger Påskallavikslaget IF Stjärnan - på samma poäng.
Då förstår ni vikten av kvällens drabbning.
Båda lagen är i fin form och det troliga scenariot är att matchen blir ytterst jämn. Förra säsongen vann Målilla med 1-0 (!).
- Det är ju ganska unikt att det blir så få mål i bandy, säger mittfältaren Tobias Petersson som är fostrad i Nässjö IF.
Han fick ikläda sig rollen som matchvinnare då, trots att han spelade med lätt hjärnskakning.
- Jag var inblandad i en trafikolycka dagen innan. En bil körde på ett vildsvin och jag körde in i den bilen.
Ändå spelade du?
- Jo, ja...det var kanske inte så smart. Under matchen kände jag inget, men jag var halvseg i huvudet och mådde illa efteråt.

Publiken - en tändvätska
Målilla vann som sagt matchen och gick senare till allsvenskt kval efter att ha kommit tvåa bakom Tjust. Kval kan det bli även i år. Då krävs förmodligen serieseger och vinster i de tre matcher som återstår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!