Stefan Erixon: "SM-guldet slår ut allt"

I femte finalen. Då fick Gamlebysonen Stefan Erixon sitt efterlängtade SM-guld i bandy. - SM-guldet slår ut allt, inklusive VM-gulden, säger Stefan Erixon, dagen efter Hammarbys vinst över Bollnäs i SM-finalen på Studenternas i Uppsala.

Bandy2010-03-23 07:39

Att SM-guldet var hett efterlängtat för Gamlebysonen och Hammarby är inte svårt att förstå.
För "X-et" var det femte finalen och för "Bajen" var det sjunde finalen under 2000-talet. Äntligen fick de stå överst på prispodiet.
- Fantastiskt kul. Jag har nog fått över hundra sms-gratulationer sedan igår och telefonen har gått varm hela tiden. Det är många som unnar oss guldet, och det känns väldigt bra, säger Stefan Erixon.
- Det var en sanslös lycka när domaren blåste för full tid. Man vågade inte ta ut något i förskott efter tidigare finaler. Men det var underbart att få kliva upp på prispodiet istället för att gå ut i omklädningsrummet, fortsätter han.

Dåligt väder
Matchen på Studenternas IP i Uppsala kan vara den bandyfinal som genomförts under de mest svåra väderförhållanden. Snön vräkte ner, och matchen fick spelas i tre halvlekar.
- Det var ett helt magiskt dåligt väder. Det är ju inte så en SM-final ska se ut, säger Stefan Erixon.
Till slut var det dock Hammarby som stod som segrare med 3-1.
- Med det här ovädret blir det mycket tillfälligheter. Men vi hade lite flyt med lottningen, jag valde att vi skulle börja i motvind. När sedan snöovädret avtog och spelet blev mer normalt, tycker jag inte det var något snack. Då var vi klart bättre, och hade några riktigt snygga anfall, säger Hammarbykaptenen.
"X-et" var också högst delaktig i triumfen, med sitt mål fram till 1-1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!