Stjärnan bryter med mästarlaget: "Sårad"

Bandystjärnan Simon Jansson bryter långtidskontraktet med mästarlaget Edsbyn. Innan det ens har börjat gälla. –Jag blev otroligt sårad och besviken, säger han till Aftonbladet.

Simon Jansson bryter sitt långtidskontrakt med Edsbyn – innan det ens börjat gälla. Arkivbild.

Simon Jansson bryter sitt långtidskontrakt med Edsbyn – innan det ens börjat gälla. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Bandy2022-03-21 11:33

31-årige Simon Jansson har den här säsongen varit proffs i ryska Kazbuss. Men innan flytten till Ryssland skrev Jansson på ett treårskontrakt med Edsbyn, som var tänkt att börja gälla den dagen han återvänder till svensk bandy.

Men någon comeback till Edsbyn, som vann SM-guld i lördags efter finalseger mot Villa/Lidköping, blir det inte för Jansson.

Enligt Aftonbladet kom parterna överens om att bryta kontraktet redan i januari.

En faktor som ska ha spelat in är att Jansson tränade med lokalrivalen Bollnäs under nyårsledigheten hemma i Sverige.

– Vi kom överens. Det var jag som ville bryta det. Jag blev otroligt sårad och besviken över hur Edsbyn agerade mot mig i den här vändan som blev i mitten av januari. Det satte djupa spår i mig, säger han till tidningen.

Jansson har ett år kvar på kontraktet med Kuzbass.

– Det är det enda jag vet just nu även om det är en speciell situation. Jag vet varken ut eller in, säger han om framtiden.

Nyligen lämnade en annan svensk stjärna, Adam Gilljam, ryska storklubben Jenisej.

– Med den utvecklingen som är med Ukraina var det lite pricken över i:et, då kände jag att det kanske var bäst att åka hemåt, sade Gilljam till TT för två veckor sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!