Strålande insats av Tjust Bandy

Tjust Bandy gjorde en riktigt bra insats borta mot Skirö och hade segern som i en liten ask. Men hemmalaget kvitterade till 3-3 i slutminuterna. – Det känns tungt, vi var värda segern idag, tycker Tjust-tränaren Thomas Fransson.

Stefan Erixson kunde ha avgjort på straff, men brände den så Skirö kom tillbaka och kvitterade till 3-3.

Bandy2017-01-21 09:00

Tjust gjorde en verkligt fin första halvlek. Man förlade långa stunder spelet på offensiv planhalva och vann hörnstatistiken med förkrossande 12-4, men lyckades ändå inte att göra något mål i den spelformen.
Gamleby-laget tog dock ledningen ändå i första halvlek, Tobias Lisell sköt 0-1 i den 17:e minuten efter en fin framspelning från Stefan ”X:et” Erixon.

Detta blev det enda målet under de första 45 minuterna. Och ska man vara kritisk mot något i Tjust efter en synnerligen väl genomförd halvlek så är det väl i så fall att effektiviteten på hörnorna inte alla var bra.
– Första halvlek är vår bästa för säsongen, vi borde ha haft mer än 1-0 så långt, tycker Tjust-tränaren.

Tjust fick sedan en perfekt start på andra halvlek med ett fint ”ryssmål”, då Maxim Pyanov slog in 0-2 efter knappt fyra minuter. Alexander Sannikov svarade för det fina förarbetet.
Skirö tog timeout direkt därefter och reducerade sedan till 1-2 på hörna genom Daniel Gustavsson.
Därefter var det mycket Skirö, men Stanislav Klyushanovs 1-3 efter en timmes spel gav åter ett lugn åt Tjust-ledningen.

Fem minuter senare satte Hampus Karlberg 2-3 för Skirö och gav ordentlig nerv åt slutminuterna.

Tjust trodde att de hade vunnit när de fick en straff med bara sex minuter kvar att spela. Men målvakten räddade Stefan Erixons straff – och i anfallet därpå så fastställde Daniel Gustavsson slutresultatet till 3-3.
– Vi hade flera jättelägen därefter som deras målvakt gjorde idioträddningar på.

– På förhand hade vi nog tagit en poäng mot Skirö i Sapa Arena, men vi var det klart bättre laget och värda segern idag, avslutar Tjust-tränaren Thomas Fransson.