Succé för Målillas hemvävda satsning: "Full utdelning"

Succé. Det måste man kalla Målillas Bandys återkomst i division 1 för. "Målet var att hänga kvar så att laget lyckades etablera sig i toppen var en fantastisk prestation", säger Fredrik Ährleskog som är en del av klubbens sportgrupp.

Målilla Bandy har en stark säsong som nykomlingar i ettan bakom sig.

Målilla Bandy har en stark säsong som nykomlingar i ettan bakom sig.

Foto: Torbjörn Allvin

Bandy2024-02-20 20:30

När Målilla Bandy vann division 2 förra säsongen tvekade klubbledningen länge kring om det var läge att ta steget upp. Till slut blev det ändå spel i ettan och där levererade laget på en nivå som få vågat drömma om.

– Vi gjorde en hemvävd satsning med målet att hänga kvar. Mer än så gick inte att begära inför säsongen. Med facit i hand fick vi ihop ett slagkraftigt lag som visat att de kan hävda sig i toppen. Det var oerhört roligt.

Varför gick det så bra?

– Vi fick full utdelning på att bygga laget på egna produkter. Det ledde till bra uppslutning på träningarna och det visade sig i sin tur på matcherna. Jag tror också att många av spelarna har underskattat sig egen förmåga och att de är bättre bandyspelare än de trott. Tillsammans fick de visa hur bra de är.

Inför säsongen fanns farhågor kring att spel på en högre nivå skulle kunna äventyra klubbens ekonomi. Så blev inte fallet enligt Ährleskog.

– Vi hade räknat med att göra ett mindre minusresultat, men de rapporter som jag har fått tyder faktiskt på att klubben kommer att göra ett litet plusresultat.

Hur kommer det sig?

– Vi har inga stora kostnader för spelarna utan de största utgifterna ligger på resor och hallhyror på försäsongen, säger Ährleskog som inte gillar utvecklingen där bandysäsongen drar igång allt tidigare.

– Nej, jag hade helst sett att serien började först i månadsskiftet november/december. Som det är nu är många lag på den här nivån igång med träningsmatcher redan i september. Det funkar inte för oss som inte har tillgång till egen hall.

På söndag spelar Målilla den sista matchen för säsongen hemma mot Åby/Tjureda U. Laget har fortfarande chansen att nå tredjeplatsen i serien. 

Frågan är om klubben har ambitioner att ta ytterligare ett steg nästa säsong?

– Nej. Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen. Att etablera oss i ettan på sikt och på så vis säkerställa att bandyn lever vidare i Målilla är det viktigaste för oss.

Hur ligger ni till med lagbygget inför nästa säsong?

– Det är positiva tongångar från de flesta av spelarna i den befintliga truppen. Vi siktar på att få klart med kontraktsförlängningar så snabbt som möjligt. De närmaste tre-fyra veckorna kommer att bli avgörande. Vi kommer inte aktivt att jaga nyförvärv utan i så fall hoppas på att nya spelare söker sig till oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!