Ny stark insats av nykomlingen – poäng mot favoriten

Väntan har varit lång. Nu är den över. I söndags hade Målilla Bandy hemmapremiär på ett soligt Venhagsvallen. Hur det gick? Mycket bra. Rödvitt plockade poäng (2–2) mot seriefavoriten Skirö. "Jättebra av oss och vi är fortfarande obesegrade", säger tränaren Philip Svensk.

Målilla Bandy jublar efter reduceringen i slutet av den första halvleken mot Skirö. Till slut blev det 2-2.

Bandy2023-11-26 15:30

Vilken start nykomlingen Mållila haft i division ett.

Seger i premiären i derbyt mot Tjust och vinst även i den andra matchen borta mot Åtvidaberg.

Frågan var om det även skulle bli en ny triumf och tredje raka? Nej. Skirö var favorittippat och höll också för trycket, men Målilla gav dem en rejäl fight. Det blev ändå en poäng.

Första halvlek präglades av speldominans av blågula Skirö, som skapade en hel del chanser framåt. Efter knappa halvtimme kom också det välförtjänta ledningsmålet. Tio minuter senare kom även tvåan, snyggt placerat av Adam Nicklasson. Inte ens den utmärkt spelande Målillamålvakten Mårten Kling kunde stoppa det mäktiga skottet från nära håll.

Kort senare tändes hoppet när målkungen Erik Karlsson fick pangträff på ett frislag. Stenhårt, rakt upp i nättaket.

Målilla kunde gå till halvtidsvila med en bra känsla, tack vare reduceringen.

– De är lite bättre än oss i första, men sen tycker jag att vi är det bättre laget efter paus, säger Svensk.

Jo. Absolut. Målilla hade ganska bra kontroll på spelet och skapade betydligt mer chanser i andra halvlek. Som när laget fick straff efter en dryg timme. Men den missades av Erik Karlsson. Men kvitteringen skulle komma, då Alexander Nelson nätade. 2–2 blev också slutresultatet.

– Vi ska vara väldigt nöjda både med den här matchen och starten på serien. Tränare Svensk hyllade laget efteråt.

En pinne. Målilla stod för en ny stark match när de tog emot Skirö i hemmapremiären.