Svensk landslagsmålvakt i bandy

Fotbollsdomarbasen Bosse Karlsson var den senaste Målillaspelare som representerade blågult i VM-sammanhang i bandy. Det är 42 år sedan. Nu är det äntligen dags igen. - Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Jag fick beskedet idag (tisdag), men visst känns det härligt, säger 14-årige Philip Svensk.

Landslaget nästa. Målillas talang Philip Svensk är uttagen i det svenska P15-landslaget som om ett par veckor spelar VM i Finland.

Landslaget nästa. Målillas talang Philip Svensk är uttagen i det svenska P15-landslaget som om ett par veckor spelar VM i Finland.

Foto:

Bandy2010-01-13 07:30


Det har surrats en del om att han hade chansen.
Själv var han mycket nöjd med det senaste lägret i Västerås. Det var efter det lägret, förra helgen, som den sista gallringen skulle ske. 32 spelare skulle bli 16.
- Det gick väldigt bra för mig i Västerås och jag hade på känn att jag kanske skulle ha en chans att komma med i VM-truppen.
Visst. Philip imponerade så pass mycket på förbundskaptenerna i P15-landslaget att han är en av två målvakter som kom med i den 16-mannatrupp som ska spela VM i Finland om bara ett par veckor.

Bra på utkast
Målillatalangen visade tidigt att han hade fallenhet för att bli bandymålvakt.
- I början var jag både målvakt och utespelare, men sedan ett par år tillbaka har jag bara stått i mål.
Vad är det som gör just dig så bra?
- Jag vet faktiskt inte?
Det sägs att du är följsam, reaktionssnabb, duktig på att ta instruktioner och en hejare på utkast.
- Nja, jo, det kanske stämmer. Jag tycker det är viktigt att lyssna på tränarna och försöka ta till sig vad de säger. Och utkasten?det har väl alltid funkat bra.
25 januari åker landslagstruppen på ett tredagarsläger i Västerås, för att därifrån bege sig till Borgå i Finland, där VM avgörs. Utöver Sverige och Finland gör Ryssland och Kazakstan upp om VM-medaljerna. 29 januari spelar blågult sin första match i turneringen, samma dag fyller för övrigt Philip Svensk 15 år. Seger vore förstås en perfekt födelsedagspresent.
Philip tror att Sverige har goda chanser att åtminstone ta sig till final:
- Vi har ett riktigt bra lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!