Svensk NM-mästare i finsk kyla

2010 blev Målilla Bandys målvakt Philip Svensk världsmästare. När han i helgen spelade sitt andra mästerskap slutade det med svenskt NM-guld. - Ett bra facit, skrattade Philip Svensk efter guldet i ett iskallt Varkaus.

Philip Svensk tog NM-guld med P17-landslaget i bandy.

Philip Svensk tog NM-guld med P17-landslaget i bandy.

Foto:

Bandy2012-02-06 07:22

I det öppna Nordiska mästerskapet för P17 gjorde Sverige, Ryssland, Finland och Norge upp om titeln. I gruppspelet inledde Sverige med seger mot Norge och följde upp med förlust mot Ryssland. Därmed blev den sista gruppspelsmatchen mot Finland, där Philip Svensk vaktade målet, helt avgörande för vilket lag som skulle avancera till final.

Sent avgörande
Som ni förstår blev det Sverige som fick spela final mot Ryssland i 32 minusgrader (!). Där var blågult starkast och vann med 3-2 efter att stjärnskottet från Sandviken, Erik Pettersson, avgjort i den näst sista minuten.
- Ryssland hade inte många lägen, men helt plötsligt gjorde de två mål och gick från 0-2 till 2-2. Det var skönt att vi kunde vinna till slut. Men det handlade inte om bandy, det var bara att kriga, konstaterade Philip Svensk, som såg finalmatchen från sidan.

"Is på bollarna"
Det mesta under dagarna i Finland och Varkaus handlade om kylan. Varmast var det mot Norge, då termometern "bara" visade 28 minusgrader!
Hur var det att spela?
- Det var verkligen inte lätt. Handskarna var stenhårda och det var is på bollarna. Det var bara hoppas att man skulle få bollen på sig, säger Philip Svensk och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!