Tappert Målilla vände och vann

Rubriken till den här texten skulle kunna ha varit en annan; "Målilla förlorade derbyt i utvisningsbåset". Men de rödvita gjorde en heroisk insats i andra halvlek och vände 2-3 till seger med 4-3, trots att man var en man mindre på isen i hela andra halvlek sedan Richard Svensk fått rött kort i första halvlekens slutskede. - Vilken fantastisk lagmoral, vilket hjärta killarna visar, jublade Målilla-tränaren Jesper Lüning efter slutsignalen.

Tjust pressade rejält mot Målilla men försvaret med målvakten Niels-August Corneliussen stod emot och laget lyckades vända och vinna derbyt med 4-3 till slut.

Bandy2015-01-07 07:44

Det kanske inte var det mest välspelade derbyt lagen emellan, men det var ett derby fyllt med kamp, heta känslor och dramatik. Precis som ett derby ska vara. Ledningen växlade fram och tillbaka, Målilla gjorde både 1-0 och 2-0, Tjust vände till ledning med 3-2, men Målilla vände tillbaka till 4-3 och stod efter omständigheterna till slut som en oväntad men värdig vinnare.
- Vi ger bort den här matchen, vi skapar tillräckligt med chanser för att kunna vinna, men Målilla ville mer än oss idag och det blev avgörande, anser Tjust-tränaren Thomas Fransson.

Stark Målillastart
Matchen började väldigt avvaktande, och det hände egentligen ingenting av värde förrän Målilla-kaptenen Victor Svensson i den åttonde minuten gjorde en fin uppåkning och lyften in bollen till en fristående Björn Rothén, som snyggt tog ner den, rundade Tjust-målvakten Daniel Wärn och satte 1-0.
Tjust hade direkt därefter ett par vassa kvitteringschanser, en soloraid från Simon Oscarsson och ett frislag från David Walfredsson, men redan här så klev matchens lirare fram och visade sig. Målilla-målvakten Niels-August Corneliussen var fantastisk och den enskilt största orsaken till att Målilla vann det här derbyt.
I den 16:e minuten kom också 2-0 när Victor Svensson dunkade in en fint slagen hörna från Samuel Pettersson.
Tre minuter senare reducerade en helt ensam Maxim Pyanov till 1-2, på tennis, efter en fin lyra från Simon Svensson.