Tjust ångar på – 9-6 borta mot Bore

Tjust Bandy går som tåget i division ett just nu. På fredagen kom åttonde raka matchen utan förlust när man i Figeholm besegrade BK Bore med 9-6 (5-4). – Bitvis spelar vi riktigt bra, men jag tycker ändå att vi släpper in lite för många mål, säger Tjust-tränaren Thomas Fransson.

Alexander Sannikov var en av Tjusts bästa mot Bore.

Alexander Sannikov var en av Tjusts bästa mot Bore.

Foto: Ossian Mathiasson

Bandy2017-01-07 08:00

Vi har skrivit det förut, men det tål att upprepas. Tjust var bedrövligt under försäsongen och inledde också seriespelet svagt med två raka förluster. Men sedan har det vänt - och som det har vänt.

På de senaste åtta matcherna så har Tjust sex segrar och två oavgjorda.
Men man fick sämsta tänkbara start på derbyt borta mot Bore, som gjorde 1-0 på matchens första hörna efter 35 sekunder.
– Ändå var det vi som hade avslag, men ett misstag gjorde att vi bjöd dom på hörnan. Det var verkligen ingen bra start på matchen, säger Thomas Fransson.

Därefter spelade dock Tjust briljant och vände 0-1 till 4-1, som snart blev 5-2.
– Vi spelade riktigt bra där ett tag och gjorde flera fina mål, tyvärr så slappnade vi av mot slutet av första och tillät Bore komma tillbaka till 5-4.
I andra halvlek kontrollerade Tjust matchen. Bore gjorde ytterligare ett par mål, men skapade förutom några hörnor egentligen ingenting.
– Vi för matchen helt och hållet och skapar massor med chanser, men tyvärr så bränner lite för många av dem. Segern var dock aldrig i fara, menar Fransson.

I morgon tar Tjust Bandy emot Målilla i ett nytt hett derby. Tjust har inte vunnit över Målilla sedan säsongen 2013/2014. När lagen möttes i Målilla för några veckor sedan så slutade det oavgjort, 2-2.
– Målilla är en tuff motståndare, men vi är i bra form just nu och jag hoppas på seger inför storpublik på Tjustvallen, avslutar Thomas Fransson.

Poängen i Tjust: Maxim Pyanov 2+1, Stanislav Kluyushanov 2+1, Alexander Sannikov 1+2, Stefan Erixon 1+1, Mathias Norell 1+1, Tobias Lisell 1+1 och Jakob Riis 1+0.

De bästa insatserna kom från Stefan Erixon, David Walfredsson, Denis In-Fa-Lin och Alexander Sannikov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!