Tjust Bandy klart starkast i derbyt

Tjust Bandy rivstartade bandyderbyt i lördags och ledde med 2-0 efter tolv minuter. Efter det kom aldrig gästande Målilla Bandy ikapp och Tjust kunde ta en viktig seger med 5-3 (4-1).

Derbykamp. Tjust och Målilla drabbade samman i ett perstigefylld derby i lördags på Tjustvallen. Det var stundtals hårda tag i matchen som Tjust vann med 5-3.

Bandy2010-01-04 07:22

Förväntningarna inför den heta derbymatchen i Gamleby i lördags var höga både bland spelare och bandysupportrar, och de flesta infriades. Det var fint väder, mycket folk, många heta dueller och bra fartfylld bandy. Mest njöt nog ändå hemmafansen, som fick se en härlig insats av sitt Tjust Bandy mot ett Målilla som inte riktigt nådde upp till sin potential.

2-0 tidigt
Redan efter 4:20 trampade Tjusts högerhalv Sebastian Nilsson igenom och tryckte in 1-0 inför en jublande hemmapublik (350 åskådare totalt, varav ett stort antal var Målillasupportrar). Sju minuter senare var det dags igen, det var Mathias Norell som gav Tjust Bandy en drömstart på derbyt och efter detta kunde aldrig Målilla komma igen. Thomas Nyman försökte med en straff som gick stolpe-stolpe-skridsko-in men efter detta gjorde Tjust återigen två mål och 4-1 var ställningen i halvtidsvilan. Tjust Bandys bästa halvlek för året.
- Jättebra, allting var jättebra, säger David Walfredsson om halvleken.
Målillatränaren Claes Jungewall var inte lika nöjd.