Tjust Bandy säkrade seriesegern

Fredag kväll. Hemmaplan. Då passade Tjust på att säkra seriesegern. - Det kan inte bli bättre. Synd att man ska jobba imorgon, sa en lycklig tränare i Claes Jungewall.

Klart för allsvenskan. Tjust Bandy är klart för spel i allsvenskan kommande säsong efter seger med 7-4 hemma mot Malmbäck.

Klart för allsvenskan. Tjust Bandy är klart för spel i allsvenskan kommande säsong efter seger med 7-4 hemma mot Malmbäck.

Foto:

Bandy2013-02-08 23:36


Tjust hade planenligt men ganska besvärligt lyckats besegra Malmbäck med 7-3 (4-2). Sedan följde några minuters väntan innan det stora jublet bröt ut på Tjustvallen. Och jodå, visst tappade Målilla poäng hemma mot Åby/Tjureda. Och visst vann Tjust serien.
Och den säkrade seriesegern är mycket, mycket välförtjänt. Jungewalls lag har varit i serieledning hela vägen, vunnit båda matcherna mot tvåan Målilla och haft den bredaste truppen. Därför spelar man i Allsvenskan nästa säsong. Claes Jungewall förklarade på ett ännu tydligare sätt.
- Vi har varit det bästa laget, sa han utanför det glädjerusiga omklädningsrummet.
- Vi har en jättebra blandning mellan gammalt och ungt och spelet satte sig redan i den tredje träningsmatchen. Sedan har vi bara spelat på med vårt spel. Vi har tre-fyra spelare som går ut och in i laget och de har gjort det fantastiskt bra.

Tuff start
Tjust gjorde ingen vidare match mot Malmbäck, som chockartat ledde med 2-0 efter sju minuter. Men Tjust var det bättre laget och vände på sju minuter.
I 22:a minuten tryckte Kristian Weineholm in 1-2 på en hörna.
I den 24:e minuten bjöd giganten Sebastian Nilsson på ett solo och smällde in kvitteringen.
Och tre minuter senare gjorde Sebastian Hägerström samma sak och sköt 3-2.
När Anders Davidsson sedan fyllde på med 4-2 före halvtid hade Tjust verkligen visat sin klass. När Jussi Aaltonen dessutom räddade en straff i halvlekens slutminuter talade allt för hemmaseger.

"Aldrig orolig"
Men andra halvlek blev desto mer nervös och krampaktig. Tjust agerade stressat och bjöd in Malmbäck i matchen. Med kvarten kvar klev Aaltonen fram och räddade ett friläge. Fem minuter senare satte Anders Davidsson spiken i kistan: 6-4 på straff.
Det var inte årets bästa match. Men när dagen var slut spelade det ingen roll. Hampus Ivarsson smällde in 7-4 på ett mäktigt långskott, Tjust vann, Målilla tappade - och Tjust spelar i Allsvenskan nästa säsong.
- Jag var aldrig orolig. De gjorde två mål på två skott och vi gick bort oss med för mycket folk. Men överlag tycker jag att vi är bättre än Malmbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!