Tjust bäst i bandyderbyt

Julens dofter av glögg och saffran satt kvar i Målilla när man förlorade lokalderbyt mot Tjust. Efter att båda lagen blivit av med julmysandet i pausen tog Tjust över fullständigt. - Vi bjuder på en massa mål, de var lite hetare och fick psykologiska mål, förklarar lagkaptenen Anders Johansson.

Tjust Bandy, i röda tröjor, vann det prestigefyllda derbyt mot Målilla med 8-6.

Bandy2007-12-27 07:24

Juletider kännetecknas av omtanke, givmildhet och medmänsklighet. Urskillningar som även mycket väl kan användas för att beskriva annandagsderbyts första halvlek, där både Målilla och Tjust gav varandra försenade julklappar i form av enkla mål. Den första halvleken gav hela nio mål, flera efter ett minst sagt generöst försvarsspel.
I den andra halvleken fick det vara slut på frikostighterena, i alla fall från Tjusts sida. Man drog hem försvaret en bit och strypte, med fin disciplin, Målillas anfallsförsök. Offensivt fick man sina lägen, antingen genom slarv från hemmalaget eller fina uppåkningar. Den rutinerade trion med Kristian Weineholm, Anders Davidsson och Mattias Nilsson styrde på egen hand spelet och skar stora sår i Målilla försvar med deras kraftfulla skridskoåkning.
Matchen avgjordes när Tjust gick ifrån till 4-7 inom loppet av en minut.
Dan-Inge Johansson smällde in 4-8 på hörna innan Målilla genom Kent Henriksson och Håkan Ankar tilläts göra två tröstmål under matchens sista tio minuter.
- En riktig lagseger, grabbarna förjänar beröm, det var mycket vilja där ute idag, säger en mycket nöjd Claes Jungewall.
- Det är bara att jobba vidare och tänka framåt, men vi måste bli resolutare i försvarsspelet, säger Målillas Fredrik Widéen.