Tjust gör allsvensk debut

Kristian Weineholm har meriter från spel i högsta serien med BK Derby. Även om ingen i Tjust Bandy vill ta ordet nyckelspelare i sin mun så är det just vad nyförvärvet Weineholm lär bli. - Nej, det är kollektivet som ska göra det, påtalar Kristian Weineholm inför dagens premiär borta mot Ale-Surte - som han själv missar eftersom han ska bli pappa i dagarna.

Bandy2007-11-17 11:28

27-åringen, som förra säsongen spelade i Åtvidaberg, kommer att bli mycket viktig på mittfältet med sin rutin som han har samlat på sig under åren i Derby (tidigare Stångebro).
När Kristian Weineholm i våras bestämde sig för att lämna Åtvidaberg stod valet mellan spel i Derby eller Tjust. Moderklubben fick nobben - medan Gamlebyklubben knöt till sig en riktig klasspelare.
- Han ser riktigt stark ut och är faktiskt klart bättre än jag trodde. Bestämmer han sig för att gasa så gör han det, säger tränaren Claes Jungewall.
Vad avgjorde valet av klubb?
- Jag stod i valet och kvalet och visst var jag sugen på att återvända till Derby. Men sen ringde Norell (Anders, Tjusts ordförande) och det kändes rätt direkt när jag träffade dem, säger Weineholm och fortsätter:
- Jag såg det som en utmaning och tyckte att Tjust gjorde en intressant satsning för att ta sig upp till allsvenskan. Att vi senare fick en friplats gjorde bara det hela ännu roligare. Nu ska jag hjälpa klubben att etablera sig på den här nivån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!