Tjust körde över Målilla i andra

Toppen mot botten. Och seger för Målilla? Nä, knappast. Tjust Bandy, anfört av förre landslagsikonen Stefan Erixon, körde över Målilla efter paus i annandagsderbyt och vann med 9-5.

Stefan Erixon var briljant när Tjust vann annandagsderbyt mot Målilla. "X.et" var inblandad i det mesta som Tjust skapade framåt.

Bandy2017-12-26 14:13

Tjust öppnade målskyttet då förre Målillaspelaren Alexander Sannikov satte 1-0 redan i den sjätte minuten. Han hade öppet mål och satte enkelt bollen i nät på förre landslagsspelaren Stefan Erixons fina framspelning. Unge Målilla-målvakten Alfred Karlsson var chanslös.
Gästerna gav svar direkt. Kvitteringen kom bara minuten senare, sedan Martin Johansson förvaltat Fredrik Johanssons fina passning på bästa sätt.

Målilla dominerade
Sedan handlade det mycket om formstarka Målilla. De rödvita dominerade spelmässigt och skapade en handfull heta lägen utan att lyckas i avsluten. Skotten gick oftast tätt utanför.
Rättvist kom så ledningsmålet  för Målilla. Målkungen Tobias Pettersson fick en delikat passning från Fredrik Johansson. Tobias pangade upp bollen hårt i nättaket.
Repliken kom omedelbart. Stefan Erixon skrinnade sig loss, rundade Alfred Karlsson och satte 2-2. ”X;et” gjorde också 3-2 innan Målillas Erik Quiros kvitterade till 3-3 i den första halvlekens sista skälvande sekunder.

Tjust tog över
Andra halvlek hann knappt börja innan Tjust åter tog ledningen. Även den här gången var Stefan Erixon inblandad. Han frispelade Alexander Sannikov, som enkelt kunde göra 4-3. Sannikov ordnade också 5-3, då han fick ”halvträff” på matchens 14:e hörna. Strax innan 5-3-målet hade för övrigt Tobias Pettersson en jättechans att kvittera till 4-4, men då klev Tjust-målvakten Emil Paulin Ström och räddade friläget. Tjust styrde och ställde på isen och fick mycket bättre ordning på sitt försvarsspel i andra halvlek - till skillnad från Målilla. Hemmamålen rasslade också in med jämna mellanrum.

Matchfakta: Tjust-Målilla: 9-5 (3-3)
Första halvlek: 1-0 (6) Alexander Sannikov (Stefan Erixon), 1-1 (7) Martin Johansson (Fredrik Johansson), 1-2 (30) Tobias Pettersson (Fredrik Johansson), 2-2 (31) Stefan Erixon (Denis In-Fa-Lin), 3-2 (42) Stefan Erixon (David Walfredsson), 3-3 (45) Erik Quiros.
Andra halvlek: 4-3 (48) Alexander Sannikov (Stefan Erixon), 5-3 (56) Alexander Sannikov (Kristian Weineholm), (hörna), 6-3 (65) Stefan Erixon (Stanislav Klyushanov), 7-3 (70) Maxim Pyanov (Kristian Weineholm), 8-3 (75) Alexander Nelson (Denis In-Fa-Lin), 8-4 (81) Självmål, 8-5 (83) Tobias Pettersson (Erik Quiros), 9-5 (83) Maxim Pyanov (Kristian Weineholm)
Utvisningar: Tjust: 2x10. Målilla: 2x10
Hörnor: 11-10