Tjust tog sista chansen

Tjust Bandy tog sin första seger sedan den 19 december, när laget vann "måste-matchen" hemma mot Blåsut med hela 10-3. - Grabbarna gör det galant, jag är jättenöjd, sa Tjusttränaren Claes Jungevall efter matchen.

Bandy2009-01-26 07:30

Efter sex raka förluster kom det efterlängtade trendbrottet för Tjust Bandy.
Efter en riktig urladdning i andra halvlek, där Tjust gjorde åtta mål, bärgades två sköna och mycket viktiga poäng.

"Nödvändigt"
En av spelarna som låg bakom triumfen var lagkaptenen Anders Davidsson, som bokfördes för tre mål i matchen.
- En mycket skön seger, även om vi borde gjort ännu fler mål. Men segern var det positiva, och det tar vi med oss. Vi har varit på ruinens brant ett tag, så att det här var nödvändigt, sa Anders Davidsson efter matchen.
Matchen spelades under ett strilande regn med blåst. I första halvlek hade Tjust motvind, och det blev inte mycket till ordnat spel.
Mathias Norell gav hemmalaget ledningen, innan Blåsut vände till 1-2 på några få minuter. I den 24:e minuten sköt Anders Davidsson kvitteringen på hörna.
Därefter skapades några halvchanser åt båda håll, men lagen gick till pausvila med 2-2.
Tjust rivstartade andra halvlek, där Johan Bergström satte 3-2 i 46:e minuten. Fyra minuter senare kom också 4-2 genom Anders Davidsson efter ett säkert straffslag.
Blåsut fick lite nytt hopp i 54:e minuten när Tobias Källqvist reducerade till 4-3 på straff.