Tjust vann annandagsderbyt

Det klassiska annandagsderbyt mellan Målilla och Tjust slutade med bortajubel efter en solid försvarsinsats. Matchen slutade 3-6 (2-2) till bortalagets favör. - Det var en jämn match, men de var lite hetare framför mål och så var de betydligt effektivare än oss, säger Målilla-tränaren Peter Dalsmyr.

Avgjorde via stark andra halvlek i Målilla

Avgjorde via stark andra halvlek i Målilla

Foto:

Bandy2011-12-27 07:12

Det var annars hemmalaget Målilla som inledde bäst. Redan efter fem minuter så tog man ledningen på straff genom Petter Johansson.
Inledningen av matchen var ganska så hafsig och det märktes att båda lagen prioriterade försvarsspelet främst.
- Jag tycker vi stänger till bra bakåt, de kom inte till speciellt farliga lägen, säger Tjust-tränaren Claes Jungewall.

Snabb replik
Ryssarna Alexander Sannikov och Mikhail Mohkov samspelade fint när Målilla tog ledningen med 2-0 där den sistnämnde var sist på bollen.
- Visst, det var tungt att de fick de två första målen, men det kändes ändå som vi vara minst lika bra som Målilla i första halvlek, säger Jungewall.
Repliken kom blixtsnabbt från bortalaget och från en av matchens förgrundsfigurer Anders Davidsson. Han tryckte upp reduceringen till 2-1 efter hörna.
Just hörnor var något som Jungewalls mannar gnuggat lite extra på träningarna i veckan och det gav utdelning derbyt.
Bara tre minuter senare så kom också kvitteringen till 2-2 när Ronnie Gegerfeldt vände om och klippte till bollen som satt otagbart bakom Christian Johansson i hemmamålet.
- Med tanke på den starten vi fick så var det givetvis tungt att släppa upp dem till 2-2 innan halvtid, säger Målillas Peter Dalsmyr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!