Tjust vann spännande derby

Tjust IF tog en viktig seger när man besegrade Målilla i derbyt med 5-3 (1-1). - En oerhört skön seger, vi har en oerhört bra moral i laget, säger Tjust-tränaren Claes Jungewall.

Bandy2012-02-16 07:35

Det var en tillknäppt första halvlek som det bjöds på i derbyt mellan Tjust och Målilla. Hemmalaget hade inledningsvis mest boll men Målilla stog upp bra i försvaret och tillät inte Tjust att komma till några klara målchanser, dem lägen man fick stoppade Målillas målvakt Philip Svensk. Bortalaget hade även dem svårt att komma till avslut. Men Tomas Nyman var ändå ett ständigt orosmoment för Tjustförsvaret.
När en match saknar genomåkningar så är det oftast hörnorna som avgör. På just en sådan så sköt Tjusts Kristian Weineholm in 1-0 i nättaket. Repliken kom omgående då Tomas Nyman, när även han prickade in en hörna från Daniel Skoog. Det var ställningen efter första halvlek. Precis innan slutet så fick Målillas Sonny Knutsson ett onödigt matchstraff efter snack.

Bättre fart i andra
Om första halvlek var lite trevande så var den andra raka motsatsen. Båda lagen började åka mer skridskor och det small i varenda närkamp.
- Jag tycker Målilla står upp bra, vi hade svårt att komma igenom deras täta försvar. Men de orkar väl inte riktigt i 90 minuter, säger Claes Jungewall.
Hörnorna har varit ett av Tjusts vapen den här säsongen och Simon Skoogh satte 2-1 efter en sådan.
Med en man mindre så spelade Målilla ändå bättre framåt än i första halvlek och Björn Rothén åkte snyggt igenom och satte 2-2 efter 61 minuters spel efter en fin passning från Niklas Nieminen.