Tog sista chansen

Vid förlust hade det varit adjö och good bye - det visste Målilla. Trots det lyckades man inte stänga matchen vid ledning med 6-4 och det blev istället stor dramatik på slutet men gästerna höll ifrån och vann med 6-5. - Det var en lättnad. Skönt att vi har lite flyt för en gångs skull, konstaterade Målillas tränare Fredrik Widén efter matchen.

Tätt derby. Målilla vann till slut med uddamålet och såg till att spetsa till bottenstriden i södra allsvenskan.

Bandy2008-02-11 07:22

Förutsättningarna kunde inte varit klarare för Röd-vitt. Det var vinna eller försvinna som gällde, och poängen betydde minst lika mycket för Tjust som vid seger sluppit risken att petas ned på Målillas jumboplats.
Ett stekhett derby väntade.
Hemmalaget chocköppnade och tog ledningen redan efter sju minuter genom Mathias Norell och bara minuten senare hittade även Patrik Jonsson rätt och tryckte dit 2-0.
Målilla fick strax senare en förlösande reducering på hörna där Kent Henriksson rakade in bollen och därefter presenterade sig planens gigant Thomas Nyman, assisterad av Kent Henriksson som även han var suverän för dagen. Det var därför ingen överraskning att det var just Henriksson som tryckte dit bollen i den 18:e minuten och Målilla hade vänt underläge 0-2 till ledning med 3-2 på bara tio minuter.
Det går fort i Bandy.
Trots att det bjöds på mycket mål var den första halvleken inte alls bra spelmässigt med mycket hawaii-betonat spel där lagen bytte chanser med varandra och Tjust lyckades också kvittera innan pausvilan.
- Vi får inte till något direkt stabilt spel i första, men jag tycker ändå att det var starkt att vi kom tillbaka från mardrömsstarten, säger Målillas tränare Fredrik Widén.