Tränarfrågan kvarstår för Målilla Bandy: "Jättesvårt"

Jakten på en ny tränarlösning fortsätter för Målilla Bandy – men det går trögt. "Det är jättesvårt att hitta någon", säger Leif Malmborg, som är med i sportgruppen i Målilla Bandy.

Målilla Bandy letar fortfarande tränare.

Målilla Bandy letar fortfarande tränare.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Bandy2020-06-07 12:00

Det blir ännu en säsong i division 2 för Målilla Bandy till vintern. Men frågan är vem som ska leda laget? 

Förra säsongen hjälptes spelarna Eric Sundberg och Daniel Skoog åt att hålla i träningarna. Ove Nilsson och Patrik Gunnarsson fanns också med. Till den kommande säsongen vill Målilla få in en ny tränare.
– Får vi inte tag på någon ny så får det nog bli en liknande lösning som med Ove och Patrik och även Samuel (Pettersson) som höll i några pass förra året. Vi vill helst inte att spelarna ska behöva hålla i det igen, säger Leif Malmborg och fortsätter:
– Men det är jättesvårt att hitta någon som vill träna ett division 2-lag. Man måste ju ha någon med ambitioner men det finns inte många tränare att tillgå.

På spelarfronten ser det i princip exakt likadant ut som när säsongen avslutades. Nyckelspelaren Oskar Nilsson kommer att spela för Skirö i divison 1 i år igen men från Målillas sida hoppas man återigen kunna komma fram till ett samarbetsavtal.
– Vi vet inte om det går att lösa. Förra säsongen var han ganska trött och vi fick ringa och tjata på honom att komma och spela med oss. Vi hoppas ändå att han kan vara med och spela de matcher han vill nästa säsong, säger Malmborg.

Målilla Bandy har medvetet valt att stanna kvar i division 2 för att låta sina unga spelare växa fram.
– Det finns ett par yngre som är på gång underifrån men det kommer inte att ge något det här året i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!