Tre förluster, men en bra genomkörare

Målilla Bandy spelade i helgen Stinsen Cup i Nässjö. De mötte två divison 1-lag och ett division 2-lag.

Målilla Bandy förlorade tre matcher i Stinsen Cup i Nässjö, men är ganska nöjda med helgen ändå.

Målilla Bandy förlorade tre matcher i Stinsen Cup i Nässjö, men är ganska nöjda med helgen ändå.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2019-10-27 17:16

Under lördagen spelade Målilla mot Finspång och Oskarshamn, två lag som spelar i division 1. 

 – Finspång är ju väldigt bra. De är ett topplag i ettan och kommer kanske till och med vinna den serien. Oskarshamn är också starka. Vi visste på förhand att det skulle bli väldigt tufft, säger Målillas ledare Leif Malmborg. 

Det blev också, som väntat, två förluster. 0-8 mot Finspång och 2-9 mot Oskarshamn. 

 – Det var två ganska bra insatser. Vi befarade på förhand att vi skulle få stryk med ännu mer. Jag tycker att vi försvarade oss bra. Sedan hade vi kanske inte så mycket kraft när vi kom fram offensivt. 

På söndagen mötte de Nässjös B-lag. De spelar liksom Målilla i divison 2 och är ett överkomligt motstånd. Den matchen slutade 4-3 till Nässjö. 

 – Det var en helt jämn match och kunde ha gått lite hur som helst. Vi hade bland annat en hörna i stolpen i sista minuten, berättar Malmborg. 

Han fortsätter: 

 – Men det gör oss inte någonting egentligen. Det är klart att det hade varit kul med poäng i sista matchen, men det viktigaste är att vi har fått tre bra träningsmatcher i benen. Vi har ju bara haft en träningsmatch innan och inte tränat något på stor is. Det är välbehövligt att få komma ut på stor plan och få några matcher i benen. 

Ett problem Målilla har är att truppen är lite för tunn. På lördagen hade de två avbytare och sedan fick de en skada och hade bara en på bänken. 

 – Då blir det lite tufft. Vi har en del spelare på väg tillbaka men truppen är ganska tunn, säger ledaren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!