Målilla Bandy förlorade tredje raka matchen: "Svider"

Målilla Bandy förlorade för tredje gången i följd borta mot Skirö.
Målilla Bandy förlorade för tredje gången i följd borta mot Skirö.

En tung förlust för Målilla Bandy kom under söndagen. Laget föll borta mot Skirö AIK med 9–4 och har nu tappat kvalplatsen. "Resultatet speglar inte matchen", säger Målilla-tränaren Philip Svensk.

Bandy 11 februari 2024 20:59

Skirö inledde målskyttet och hade med sig 5–1 in i halvtidsvilan. I andra gav Målilla det en chans och med cirka tio minuter kvar av ordinarie matchtid var ställningen bara 6–4 till Skirö. Men hemmalaget tog då tag i saken och besegrade Målilla med 9–4.

– Resultatet speglar inte matchen helt. Vi slipper in en hel del billiga mål där vi inte är noggranna, vi lyckas sen komma ifatt i andra men då släpper vi återigen in några enkla, säger Målilla Bandys tränare Philip Svensk.

Detta var Målilla Bandys tredje raka förlust.

– Ser man det till hela säsongen har vi kanske haft studsarna med oss, nu får vi dem emot oss på benskydden och bollen går till motståndarna och sådär. De tre senaste motståndarna är kanske bättre än oss på pappret och har egentligen en högre nivå, men det är klart att det svider. Vi förtjänar mer än 9–4 i den här matchen i alla fall.

I och med förlusten är Målilla utanför de två kvalplatserna med två matcher kvar att spela. Det är en poäng upp till trean Åtvidaberg och två poäng till nya tabelltvåan Skirö. 

– Det enda som kan rädda oss är att lagen uppe runt strecket möter varandra, vilket kan ställa till det för dem. En vinst här så hade det sett riktigt bra ut... Men det är viktigt att vi avslutar bra oavsett var vi hamnar i tabellen, säger Svensk.

För Målilla gjorde Isac Mirlund två mål på straff. Övriga mål gjordes av Martin Lindqvist och Erik Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa