Trefaldig världsmästare gästar Målilla

Målilla Bandy laddar för publikfest på annandagen. Och får draghjälp av motståndarlaget Skirö/Nävelsjö. 40-årige trefaldige världsmästaren Patrik Sandell har gjort comeback - och drar säkert lite extra publik till Venhagsvallen.

Bandy2009-12-23 23:11

- En duktig spelare. Jag hade honom själv när jag var tränare i Motala, innan han gick till Hammarby. Det är väl fyra-fem år sedan han spelade, så han har ju inte samma tempo idag, säger Målillatränaren Claes Jungewall.
Patrik Sandell är numer 40 år, och har tre VM-guld och ett SM-guld på meritlistan. Som spelare har han representerat Motala, Hammarby och Vetlanda på elitnivå.
Målilla bjuder publiken på gratis entré, med den så kallade "Grindslanten". Totalt kommer 76 bidragsgivare, både företag och privatpersoner, att sponsra entréavgiften med 2 kronor per åskådare.
Förhoppningen från Målilla Bandys sida är att det ska bli runt 500 åskådare runt Venhagsvallens is.

Ville möta Tjust
Claes Jungewall ser fram emot den klassiska annandagsbandyn. Men han kan inte låta bli att ge seriemakarna en känga.
- Jag förstår inte varför vi inte får möta Tjust i den här matchen. På annandagen brukar alltid de närmaste klubbarna mötas. Jag tycker det är riktigt dåligt, och jag vet att Tjust tycker likadant, säger han.
Målilla kommer till lördagens match med seger 7-4 över Öjaby. Claes Jungewall har en positiv känsla inför matchen.
- Nu är vi tillbaka på banan efter lite ostabilt försvarsspel. Det såg betydligt bättre ut mot Öjaby. Vi gjorde lite positionsförändringar, och styrde motståndarna på ett annat sätt. Det fungerade bra, säger han.
Det enda som oroar honom är att inte laget kunnat träna normalt under veckan.
- Först var det 20 minusgrader ute, och vi valde att ställa in träningen. När vi sedan skulle träna i tisdags så föll det två decimeter snö på 20 minuter. Det var helt sanslöst. Jag brukar kunna plocka fram övningar oavsett väderlek, men det gick inte. Vi såg inte bollen, säger Jungewall, som kommer köra ett pass med laget under juldagen istället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!