Trio trivs i Målilla

Målilla. Frågan är varför så många ryska bandyspelare kommer hit - år efter år. Alexey Usyantsev, med 16 år bakom sig i högsta ryska ligan, säger så här: - Klubben har mycket gott rykte i Ryssland.

Deras andra hem. Alexander Sannikov, Mikhail Mochov och Alexander Usyantsev tillbringar mycket tid på bandybanan i Målilla.

Deras andra hem. Alexander Sannikov, Mikhail Mochov och Alexander Usyantsev tillbringar mycket tid på bandybanan i Målilla.

Foto:

Bandy2010-12-10 07:28


Orden värmer säkert Målillaprofiler som Johnny Ohlsson, Lars Gardelöf, Michael Leijonhud med flera.
Bakom Usyantsevs uttalande hittar vi också en stor del i förklaringen till varför så många ryska spelare kommit till Målilla för att spela bandy under årens lopp. De trivs helt enkelt. Klubben är känd för att måna om sina spelare.
- Jag tror att det i grund och botten handlar om två saker; dels att vi uppfyller det vi har lovat, dels att det finns människor kring bandyn i Målilla som verkligen bryr sig, säger sportchefen Linus Johansson.

Frisk luft...
Vår tidning träffade Alexey Usyantsev, Mikhail Mokhov och Alexander Sannikov en härlig, gnistrande vinterdag vid vandrarhemmet i Målilla där de bor med sina fruar och barn.
Sannikovs fru Ella skiner upp och svarar på hygglig svenska när vi frågar om hur det är:
- Bra, bara bra...
Man kan tycka att omställningen från livet i storstäderna Jekaterinburg (fjärde största stad i Ryssland) och Kirov kan vara ofantligt stor. Men att det skulle vara förenat med något negativt att komma till lilla Målilla i Småland och välja bort storstadens alla möjligheter, framkommer inte med ett enda ord. Tvärtom.
- Den friska luften. Den är fantastisk, säger 34-årige Alexey Usyantsev och skrattar lätt medan hans två-årige son pladdrar på för fullt om allt möjligt i stolen bredvid.

"Ger oss energi"
Linus Johansson är glad att de hittat så rätt:
- Det är tre kanonkillar, både på och utanför isen. Det känns att det är värt all tid man ändå lägger ner när man har att göra med så positiva människor. Det ger energi till oss som håller på med bandyn.
Den yngste i gänget, Alexander Sannikov, är den som behärskar det svenska språket allra bäst.
- Det är lättare i år, då man förstår språket bättre och har lärt sig mer om de svenska traditionerna och även lärt känna fler människor.
Detsamma gäller för Alexey Usyantsev, som liksom nye Mikhail Mokhov flera gånger under vårt samtal lyfter fram den svenska naturen, närheten till sjöarna i Målilla och den härliga luften.
Hur är bandyn i Sverige då?
- Bra. Det är mer taktik och mer tänk. I Ryssland handlar det mer om att köra på framåt, dribbla och med hög fart. I Ryssland försöker de mer och mer få en svensk touch på bandyn, säger Usyantsev.
Har Målilla chans att nå allsvenskan?
- Vi har en hög målsättning. Jag tycker chanserna är stora. Det känns som att laget är bättre i år, med bra gemenskap, menar Alexander Sannikov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!