Jobbig förlust för Målilla – föll i slutet

I slutminuterna lyckades Erik Karlsson kvittera borta mot Waggeryd. Det hjälpte inte ändå. I slutsekunderna kunde nämligen hemmalaget trycka dit segermålet (5–4) på straff. "Surt när det är det sista som händer", säger Målillatränaren Ove Nilsson.

Målilla föll snöpligt i slutsekunderna mot Waggeryd.

Målilla föll snöpligt i slutsekunderna mot Waggeryd.

Foto: Haris Dreco

Bandy2022-01-02 18:18

I onsdags kom säsongens första poäng (10–5) mot Åby/Tjureda B. Under söndagen var Målilla som sagt nära att fylla på poängkontot borta mot jumbon Waggeryd. Då fick rödvitt en snöplig straff emot sig.

– Ja, vad ska man säga. Den var väldigt tveksam. Jag tyckte inte att det var straff. Det var tufft att få den emot oss, säger Ove Nilsson och suckar. 

Målillatränaren fick se sitt lag gå till halvtidsvila med 2–1 efter mål av Erik Karlsson och Eric Sundberg. Lagen fortsatte sedan att följas åt i målprotokollet och mycket tydde på att de broderligt skulle dela på poängen. Icke. I slutsekunderna kom då den omdiskuterade straffen. Waggeryd tog tillvara på den på allra bästa sätt och kunde slå in segermålet. 

Trots förlusten var tränaren Ove Nilsson hyfsat nöjd med sitt lags prestation. 

– Med tanke på att vi saknade fem startspelare sedan förra matchen (Marcus Skoog, Oskar Nilsson, Eric Karlström, Knut Gunnarsson och Ludvig Ivarsson) så tycker jag att vi gjorde det bra. Matchen hade kunnat sluta precis hur som helst. Jag kan tycka att ett oavgjort resultat hade varit det mest rättvisa. 

Målen för Målilla gjordes av Erik Karlsson 2, Eric Sundberg och Martin Hag. Bäst betyg till Arvid Pernius och Linus Karlsson. 

Målilla står på tre poäng i division två-serien och ligger åtta i tabellen. Härnäst väntar Månsarp på hemmais. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!