Målillas hemmapremiär blir inte av: "Oerhört tråkigt"

Isen var uppspolad. Skridskorna slipade. Målilla Bandy laddade för hemmapremiär på fredag kväll. Så blir det inte. Månsarp fick inte ihop lag och matchen är framflyttad. "Det känns som att alla verkligen var laddade", suckar tränaren Daniel Skoog.

Daniel Skoog och hans Målilla Bandy får vänta. Hemmapremiären är framflyttad.

Daniel Skoog och hans Målilla Bandy får vänta. Hemmapremiären är framflyttad.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2022-12-08 15:15

Det var nog många i Målilla Bandy som såg fram emot hemmapremiären på Venhagsvallen. Den skulle ha spelats nu på fredag, mot Månsarps IF.

Men division 2-mötet kommer inte att bli av. På onsdagen meddelade Månsarp att man inte får ihop ett fullt lag till matchen.

– Det var ett oerhört tråkigt besked att få. Det känns som att alla verkligen var laddade inför hemmapremiären, även folk runt om laget, säger Målillas spelande tränare Daniel Skoog.

Målilla har inlett med tre raka bortasegrar i serien och fick äntligen kliva ut på sin egen hemmaplan under veckan, när isen spolades upp.

– Vi gjorde vår första träning under tisdagen. Det var så skönt, att äntligen få kliva ut på stor plan också, säger Skoog.

Målilla Bandys nästa match är först 29 december, hemma mot Vetlanda. Föreningen har däremot jobbat för att försöka få in en match innan jul.

– Eftersom vi har ett uppehåll på 20 dagar så hade den här matchen mot Månsarp varit extra viktig för oss. Vi får se om vi lyckas hitta någon match innan jul, men det är inte så lätt med tanke på att övriga lag har sina matcher i planeringen, säger tränaren, som är nöjd med hur laget inlett säsongen:

– Ja, vi har ju ett bra lag med många duktiga spelare. Många av oss har spelat ungdomsbandy tillsammans tidigare, så vi känner varandra väl.

Något nytt datum för matchen mot Månsarp är ännu inte spikat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!