Två avstängda spelare i bottenmötet

Två bottenlag med stort poängbehov. Det är det centrala inför Tjusts möte med Tranås BoIS BK. – Vi tar en match i taget, säger Adam Jismark i Tranås.

David Walfredsson och hans lagkamrat Maxim Pyanov slipper Tranås BoIS möta i kväll. De åkte på grova matchstraff senast och blir per automatik avstängda en match i väntan på dom.

David Walfredsson och hans lagkamrat Maxim Pyanov slipper Tranås BoIS möta i kväll. De åkte på grova matchstraff senast och blir per automatik avstängda en match i väntan på dom.

Foto:

Bandy2016-12-02 11:30

Tjust drog in sin första poäng på kontot i senaste matchen mot BK Bore.

Mycket tack vare ett strålande målvaktsspel av Emil Paulin Ström, som bland annat räddade två straffar. 

I kväll väntar bortamatch mot Tranås BoIS BK, ett utvecklingslag till allsvenska Tranås BoIS och de är dessutom nykomlingar i division 1. 

De är inställda på en tuff säsong och ser fram emot att utveckla laget och spelarna.

– Efter jul räknar vi med att vara ett bra division 1-lag. Vi hade bara två träningsmatcher, så vi tar seriematcherna för att lära oss. Detta är vår försäsong, säger Adam Jismark. 

Laget har haft svårt att få med spelare denna säsong med tanke på att fem spelare lade av. 

– Vi har ett väldigt ungt lag, då vi lade ner J18-laget och flyttade upp dem i b-laget. Hälften av spelarna tillhör BK och hälften är från a-laget och då handlar det om de juniorer som får stå över, säger Adam Jismark. 

Hur går tankarna inför matchen?

– Jag tror på matchen. Vi är ett spelande lag som inte slår lyror och Tjust spelar ett liknande spel så det blir tufft. 

Sa mindre väl valda ord

Tittar man i tabellen är det två lag som har behov av att fylla på poängkontot. Tranås är sjua med två poäng medan Tjust ligger en plats bakom med en inspelad poäng. 

– Vi har haft det tufft men vunnit mot Månsarp. Vi ser ändå stora möjligheter att utveckla vårt spel under denna säsong.

I senaste matchen mellan Tjust och Bore delades det ut tre grova matchstraff – och två av spelarna återfinns i Tjust. 

David Walfredsson sa några mindre väl valda ord till domaren och åkte ut för osportsligt uppträdande. I slutminuterna rök Tjusts Maxim Pyanov och Bores Johan Andersson ihop, båda två tilldelades grova matchstraff. 

Varken Walfredsson eller Pyanov spelar kvällens match. 

– Per automatik stängs man av en match och jag skulle gissa att de blir avstängda ytterligare en match, säger Tjusts tränare Thomas Fransson. 

In i laget kommer juniorerna från Vetlanda: Oskar Hugosson och Tobias Lisell. 

– Vi har blivit bättre för varje match som har gått under säsongen och förhoppningen är att vi ska fortsätta att förbättra vårt spel, säger Thomas Fransson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!