Ungt Målilla satsar på topp tre

På fredag drar bandysäsongen igång på allvar när Målilla Bandy premiärspelar i division två borta mot Åby/Tjureda IF B. "Det här året ska vi göra vad vi kan", säger Målilla-ledaren Leif Malmborg.

Målilla Bandy ställs mot Åby/Tjureda i premiären av division två.

Målilla Bandy ställs mot Åby/Tjureda i premiären av division två.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2019-11-07 06:15

Det är ett Målilla Bandy som på många sätt nu börjar om helt och hållet inför säsongen 19/20. 
– Vi har inga större ambitioner men hoppas väl på topp tre i serien, säger Målilla Bandy-ledaren Leif Malmborg och berättar att Målilla verkligen försökt förstärka truppen men att det varit svårt:
– Det är tufft att värva när det inte finns så mycket pengar.

Man har tagit klivet ner i division två och satsar istället på ett ungt lag som har utvecklingspotential. För ett par veckor sedan spelade man Stinsen Arena Cup i Nässjö och hade en medelålder i laget på drygt 18 år. 
– Laget är ganska ihåligt och är ju snudd på ett pojklag. Men vi satsar på att få ett bra år för dem där de får chans att utvecklas. Vi får blicka framåt. Det här året ska vi göra vad vi kan men förhoppningen är att vara tillbaka i division ett om två år, säger Malmborg. 

Fredagens match mot Elitserielaget Åby/Tjuredas B-lag blir ett spännande möte där Målilla verkligen får mäta sig med ett förmodat topplag i serien den här säsongen. 
– De brukar alltid ha mycket ungdomar som är på väg upp och även några äldre som inte riktigt tar plats i A-laget. Det kommer bli en tuff match. Åby/Tjureda kommer vara ett lag som kommer att slåss i toppen tillsammans med Waggeryd och Månsarp, tror jag.

Nyckelspelaren Eric Karlström missar matchen för Målilla tillsammans med skadade Marcus Skoog och Erik Karlsson.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!