Utklassat Målilla tog inte chansen

Målilla hade chans att blanda sig i tätstriden på allvar. Man tog den inte. Ett heltänt BK Derby vann toppmötet med förkrossande 7-1 på ett regnigt Stångebro. - Vi förlorade mot ett bättre lag, konstaterar tränaren Jesper Lüning.

Bandy2011-02-07 07:38

Frågan var vilket lag som skulle haka på Skirö-Nävelsjö i kampen om en kvalplats. Svaret var lika tydligt som välförtjänt. Efter 7-1 i det så viktiga toppmötet är Derby med i leken på allvar. Målilla är om inte borträknade så i varje fall uträknade.
- Det är inte realistiskt. Det är bara tre matcher kvar och vi får försöka fokusera på en match i taget och få in lite spelglädje igen.

Skaplig inledning
Ett ihärdigt skyfall plågade Stångebro, och matchen blev därefter. Många långbollar och mycket kamp. Och kampen vann Derby, nästan utan undantag. Målilla började visserligen hyggligt, kvitterade till 1-1 genom Tomas Nyman på straff och stod emot.
Men sedan kom raset. På kort tid förvandlades 1-1 till 4-1, och matchen var i praktiken avgjord.
- Vi var inte på tå, och är man inte det så blir det såhär. Alla spelare kan lite bättre. Vi var inte tillräckligt rejäla och vek ned oss, säger Lüning besviket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!